Укрзалізниця до 24 серпня отримає перші пасажирські вагони від Крюківського заводу

Укрзалізниця до 24 серпня отримає перші пасажирські вагони від Крюківського заводу

Укрінформ
Міністр інфраструктури Олександр Кубраков та в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін відвідали Крюківський вагонобудівний завод і перевірили хід виконання контракту на постачання 100 нових пасажирських вагонів.

Про це інформує пресслужба Укрзалізниці, передає Укрінформ.

“Зазначена партія вагонів закуповується за кошти держбюджету, і перші 2 вагони перевізник отримає вже до 24 серпня цього року”, - зазначив Камишін.

Читайте також: Укрзалізниця купить у Крюківського заводу 100 пасажирських вагонів

За словами керівника товариства, із закупівлі цієї партії вагонів в Укрзалізниці стартує велике будівництво вагонів.

«Вже в наступному році ми маємо отримати від заводу всю партію вагонів. А цього року нам буде поставлено як мінімум 10 одиниць», — уточнив Камишін.

Він поінформував, що наразі всі сторони дотримуються домовленостей, зокрема, Укрзалізниця вже перерахувала заводу авансовий платіж.

«Ми у постійному діалозі із заводом, і я впевнений, що всі розбіжності та спірні моменти будуть вирішені. Наша спільна мета — нові, зручні та сучасні вагони для пасажирів. Перші два вагони всі охочі зможуть побачити на виставці рухомого складу, яка пройде 27 серпня на Центральному залізничному вокзалі в Києві», — резюмував він.

Читайте також: Укрзалізниця планує купувати імпортні пасажирські вагони

Як повідомлялося, АТ "Укрзалізниця" та Крюківський вагонобудівний завод 25 червня підписали угоду на постачання пасажирських вагонів за бюджетні кошти. У рамках угоди буде складено та поставлено 100 пасажирських вагонів, серед яких 51 купейний вагон, 12 вагонів типу СВ, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда.

За умовами договору першу партію вагонів - 10% від загальної кількості - планується поставити не пізніше ніж за 6 місяців із дня отримання передоплати.

Читайте також: Кубраков назвав пріоритетні завдання для нового очільника Укрзалізниці

У 2021 році в бюджеті України передбачено 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для залізничних пасажирських перевезень.

26 липня у пресслужбі ПАТ "КВБЗ" поінформували, що ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» (КВБЗ) отримало авансовий платіж від АТ "Укрзалізниця" у рамках договору, яким передбачено постачання 100 пасажирських вагонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-