Кубраков назвав пріоритетні завдання для нового очільника Укрзалізниці

Кубраков назвав пріоритетні завдання для нового очільника Укрзалізниці

Укрінформ
Міністр інфраструктури Олександр Кубраков 12 серпня 2021 року представив залізничникам виконувача обов’язків голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна і окреслив ключові завдання для нового керівництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УЗ.

Зазначається, що Кубраков окреслив такі пріоритетні завдання, що стоять перед новим керівництвом: підняття тарифів на вантажні перевезення, налагодження закупівлі електроенергії безпосередньо у виробника — ДП «Енергоатом», залучення на український ринок міжнародних інвесторів та закупівля нових потягів та локомотивів, як в українських, так і в іноземних виробників, за умов локалізації виробництва

«Укрзалізниця колись була потужною компанією, і я пам’ятаю ті часи. Але, на жаль, останні роки її стан тільки погіршувався. Моє завдання — переломити негативну тенденцію занепаду залізниці та повернути їй колишню потужність, а залізничникам — престижність професії. Тож в Укрзалізниці розпочинається Велике будівництво. Мені потрібна гарна команда і кожен із вас отримає можливість стати її частиною», — зазначив Камишін.

В Укрзалізниці додають, що Кабінет Міністрів на засіданні 11 серпня визнав таким, що втратило чинність рішення про тимчасове покладення виконання обов’язків голови правління АТ «Укрзалізниця» на Івана Юрика та призначив Олександра Камишіна на посаду виконуючого обов'язки голови правління компанії за поданням наглядової ради товариства.

Камишін закінчив НТУУ Київський політехнічний інститут та Міжнародний університет фінансів. У 2010 році отримав перший рівень Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) «Облік і аудит» і пройшов управлінські програми в бізнес-школі Insead (Франція). У 2009-2012 роках працював у KPMG та Dragon Capital. Згодом керував Карловським машинобудівним заводом. У 2012-2019 роках працював у компанії SCM, де обіймав посаду інвестиційного менеджера, а також був членом наглядової ради транспортних холдингів групи SCМ.

Читайте також: Укрзалізниці призначили нового тимчасового керівника

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня наглядова рада Укрзалізниці повідомила, що Іван Юрик звільнився з посади тимчасово виконуючого обов'язки голови правління АТ "Укрзалізниця".

Також наглядова рада компанії рекомендувала Кабміну погодити призначення Олександра Камишіна новим тимчасово виконуючим обов’язки голови правління Укрзалізниці на період до 31 грудня 2021 року, або до обрання нового постійного голови правління, залежно від того, що настане раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-