«Слуга народу» вимагає встановити винуватців провокації конфлікту з Беленюком

«Слуга народу» вимагає встановити винуватців провокації конфлікту з Беленюком

Укрінформ
Партія та фракція «Слуга народу» категорично засуджують провокацію конфлікту з народним депутатом Жаном Беленюком та вимагають встановити винуватців і притягнути їх до відповідальності. 

Відповідна заява оприлюднена на сайті партії.

"Ми, партія та фракція «Слуга Народу», категорично засуджуємо використання будь-якої форми дискримінації та агресії – за ознакою раси чи будь-якою іншою. ...«Слуга Народу» вимагає від Національної поліції України в найкоротші терміни встановити особи нападників та притягти їх до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Партія наголошує, що патріотичність того чи іншого громадянина не вимірюється кольором його шкіри, статтю, етнічним походженням чи місцем проживання.

"Вважаємо, що подібний інцидент – один із проявів мови ненависті. Їх уже третій рік поспіль на різних комунікаційних майданчиках, зокрема у соцмережах, культивують політичні опоненти, що не звикли цивілізовано та конструктивно вести дискусії", - додають у "Слузі народу".

Також нагадують, що одним із пунктів передвиборчої програми партії було запровадження гуманітарної політики, яка сприятиме культурному, громадянському та духовному об’єднанню українців, а також захисту прав людини та основоположних свобод.

"Ми беззастережно дотримувалися, дотримуємося і будемо дотримуватися цієї політики. У подальшому використовуватимемо всі законодавчі та виконавчі важелі впливу, щоб не допустити в українському суспільстві проявів расизму та ксенофобії. А порушники – отримуватимуть суворе покарання. Таким ганебним явищам у нашій багатонаціональній та багатокультурній державі не місце", - йдеться у заяві.

Читайте також: Поліція встановлює обставини інциденту з Беленюком на Печерську

Також "Слуга народу" закликає українське суспільство не толерувати використання брудних технологій у політиці та засуджувати їхнє використання.

Як повідомлялося, раніше Беленюк написав у Фейсбуці, що невідомі молодики у Печерському районі Києва намагалися спровокувати конфлікт із ним, викрикуючи образливі речі. Проте до бійки справа не дійшла, "тож зі мною все нормально”, написав парламентарій.

Речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс у коментарі Укрінформу повідомила, що поліцейські встановлюють обставини інциденту з провокацією конфлікту з олімпійським чемпіоном, народним депутатом від фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Жаном Беленюком.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України. Перевірка триває.

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк (вагова категорія до 87 кг) 4 серпня став чемпіоном Олімпійських ігор у Токіо (Японія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-