До впровадження реформи харчування вже готові близько 60% шкіл — Шкарлет

До впровадження реформи харчування вже готові близько 60% шкіл — Шкарлет

Укрінформ
В Україні близько 60% шкіл уже готові до впровадження реформи шкільного харчування.

Про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет сказав під час регіонального форуму "Реформа шкільного харчування", що проходить у Бучі на Київщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні близько 60% шкіл готові до впровадження реформи шкільного харчування. На 1 січня (2022 року - ред.) обов’язковою вимогою є готовність 100% шкіл до впровадження реформи”, - сказав Шкарлет.

За його словами, у межах освітньої субвенції на ремонт та придбання обладнання для їдалень уже модернізовано 1809 харчоблоків, ще 110 "остаточно отримують субвенцію". "Крім цього, ми очікуємо на 1 вересня статистику від областей щодо того, скільки за місцевий бюджет було проведено модернізацій та закуплено нового обладнання”, - сказав глава МОН.

Він зазначив, що у більшості шкільних їдалень оновлено застаріле технологічне обладнання, проведено часткові та поточні ремонти, встановлено або оновлено вентиляційні системи, відремонтовано електромережі, а також поліпшено якість питної води.

За словами міністра, лідерами у модернізації харчоблоків є школи Житомирської, Вінницької, Волинської, Київської та Полтавської областей.

Як повідомлялося, у 2020 році з державного бюджету спрямовано 400 млн грн на оновлення шкільних харчоблоків. Кошти були виділені із залишків освітньої субвенції 2019 року. Обсяг співфінансування з органів місцевого самоврядування становить понад 96 мільйонів гривень.

Читайте також: Якість, доступність і безпечність: Шкарлет назвав складові реформи шкільного харчування

З ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні започатковано реформу шкільного харчування. У травні цього року було презентовано оновлене меню для шкільних їдалень. Оновлене меню розраховано на 4 тижні, включає 160 страв, серед яких традиційні українські, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні. Оновлене меню в школах планується впровадити з 1 вересня.

У липні Кабінет Міністрів затвердив зміни у нормах харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у серпні поінформував, що уряд виділить 400 млн грн громадам для підтримки реформи харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-