Якість, доступність і безпечність: Шкарлет назвав складові реформи шкільного харчування

Якість, доступність і безпечність: Шкарлет назвав складові реформи шкільного харчування

Укрінформ
Реформу шкільного харчування в Україні започатковано для забезпечення якості, доступності та безпечності освітнього процесу.

Про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет сказав під час регіонального форуму "Реформа шкільного харчування" у Бучі на Київщині, передає кореспондент Укрінформу.

“Реформа дуже важлива. Що таке школа? Якість, доступність і безпечність. Навколо цих трьох базових складових ми маємо рухатися вперед. Саме для забезпечення безпечності, якості і доступності була започаткована ця велика реформа”, - зазначив урядовець.

Він розповів, що реформа спрямована на розбудову і організацію системи безпечного і правильного шкільного харчування, а також формування здорових звичок у дітей.

“Це реформа не тільки шкільного харчування. Це реформа родини. Усвідомлення, знання, руху вперед. Ми сьогодні формуємо безпечне та здорове освітнє середовище. Саме харчування є одним із тих стимулів майбутнього, який розвиває нашу здорову націю”, - підкреслив міністр.

Регіональний форум “Реформа шкільного харчування” проводиться з ініціативи першої леді України Олени Зеленської у співпраці з Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров'я, Міністерством економіки, Міністерством розвитку громад та територій, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, ДП «ПРОЗОРРО» та за підтримки ГО «Національна асоціація громадського харчування».

Читайте також: Школярі споживають цукру втричі більше від норми – Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, з ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні започатковано реформу шкільного харчування. У травні цього року було презентовано оновлене меню для шкільних їдалень, яке розраховано на 4 тижні, включає 160 страв, серед яких традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні. Оновлене меню в школах планується впровадити з 1 вересня.

У липні Кабінет Міністрів затвердив зміни у нормах харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

У серпні Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що уряд виділить 400 млн грн громадам для підтримки реформи харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-