На параді до Дня Незалежності відмовляться від радянських традицій об’їзду військ — Таран

На параді до Дня Незалежності відмовляться від радянських традицій об’їзду військ — Таран

Укрінформ
Збройні сили України в 30-ту річницю Незалежності відійдуть від радянської системи організації парадів та відмовляться від об’їзду військ і привітання кожної коробки окремо.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони Андрій Таран, повідомляє пресслужба оборонного відомства.

«Дуже символічно, що цього року на 30-ту річницю Незалежності ми відходимо від радянської системи організації парадів, залишаємо «совковість» у минулому. У цьому році сценарій проведення усього святкування, і зокрема військового параду як окремого елементу цього святкування на Хрещатику, буде іншим. Уперше за роки Незалежності України не буде об’їзду військ, привітання кожної коробки окремо. Це залишилося хіба що в Росії, яка здійснює проти нас збройну агресію. Я вважаю, що це серйозна демонстрація прихильності натовським стандартам», — зазначив Таран.

Він анонсував, що загалом у військовому параді візьме участь близько 5 тис. представників сектору безпеки і оборони. Більшість військовослужбовців у розрахунках — це учасники бойових дій. Таран також наголосив, що важкої техніки, яка може зашкодити дорожньому покриттю, у проходженні не буде.

За словами міністра, кожен, хто крокуватиме 24 серпня Хрещатиком, буде відзначений пам’ятним нагрудним знаком «Учасник параду».

Читайте також: У Харкові виготовили танк «Оплот», який візьме участь у параді до Дня Незалежності

Як повідомляв Укрінформ, на літній смузі ДП «Антонов» у Києві відбулася чергова репетиція піших розрахунків до параду з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. Репетиції до параду тривають в підрозділах ЗСУ щодня.

Репетиція військового параду до Дня Незалежності України / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Напередодні на аеродромі у Василькові Київської області пілоти розпочали головний етап підготовки до святкування 30-ї річниці Незалежності України. Крім того, майже 400 музикантів у складі зведеного оркестру Збройних сил України щодня проводять репетиції до параду до Дня Незалежності України.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-