З початку року Вища рада правосуддя звільнила 87 суддів – сімох за «особливими» обставинами

З початку року Вища рада правосуддя звільнила 87 суддів – сімох за «особливими» обставинами

Укрінформ
Вища рада правосуддя (ВРП) звільнила 87 суддів у період за січень – липень 2021 року.

Відповідні дані наведені в інформаційно-аналітичній довідці про діяльність ВРП, Дисциплінарних палат та секретаріату Вищої ради правосуддя за січень – липень 2021 року, інформують у відомстві.

«Протягом січня – липня 2021 року ВРП прийняла рішення про звільнення 87 суддів», - ідеться в повідомленні.

Із зазначеної кількості за загальними обставинами звільнено 80 суддів. Зокрема, 79 – у зв’язку з поданням заяви про відставку, 1 – у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням.

Читайте також: Вища рада правосуддя заявила про припинення розгляду дисциплінарних справ

Окрім того, 7 суддів звільнено за особливими обставинами, а саме 6 – за вчинення істотного дисциплінарного поступку та 1 – внаслідок визнання судді за результатом кваліфікаційного оцінювання таким, що не відповідає посаді (підпункт 4 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України).

​Як зазначили у ВРП, упродовж аналогічного періоду 2020 року було звільнено 160 суддів, із яких 139 – за загальними обставинами (138 – у зв’язку з поданням заяви про відставку, 1 – у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням), і 21 – за особливими обставинами (18 – за вчинення істотного дисциплінарного поступку, 3 – внаслідок визнання судді за результатами кваліфікаційного оцінювання таким, що не відповідає посаді).

Читайте також: Рада відхилила постанови, які пропонували скасувати закон про реформу ВРП

Станом на 9 серпня 2021 року фактична кількість суддів у судах України складає 5307 при визначеній кількості 7304. Повноваження щодо здійснення правосуддя мають 4933 судді, вакантними залишаються 1997 суддівських посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-