Шкарлет запевнив, що примусової COVID-вакцинації вчителів не буде

Шкарлет запевнив, що примусової COVID-вакцинації вчителів не буде

Укрінформ
Примусової вакцинації педагогічних працівників від коронавірусу не буде.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Сніданок з 1+1” заявив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

“У нас приблизно 1 080 000 освітян, при цьому вакциновано до 35%, але від області до області відрізняється. Наприклад, Київська область - це 90%, Житомирська, Львівська області - понад 55-60%, але це цифри на 15 число кожного місяця. Тобто на 15 серпня ми ще зріз не робили, це на 15 липня. Але при тому Волинська область - менш як 10%”, - повідомив Шкарлет.

Читайте також: Сімейні лікарі матимуть додатковий стимул вакцинувати пацієнтів - МОЗ

Міністр додав, що примусової вакцинації педагогічних працівників не буде.

“Ніхто не буде примушувати вакцинуватися. Якщо немає 80% (вакцинованих педпрацівників — ред.) освітній процес відбувається в дистанційному, змішаному режимі, але відбувається у будь-якому випадку”, - сказав Шкарлет.

Водночас він зауважив, що за його досвідом відвідування шкіл, зокрема в Житомирській області, школи налаштовані на повернення до звичайного формату роботи. Також на це налаштовані і батьки, і науково-педагогічні працівники.

Читайте також: Спочатку дорослі: Ляшко прокоментував питання масової вакцинації підлітків

”Це від нас залежить, якщо ми хочемо мати здорову націю, хочемо мати повноцінний освітній процес, - вакцинуватися треба”, - наголосив міністр.

Шкарлет нагадав, що згідно з постановою Кабміну № 1236 про карантинні обмеження, при збереженні в регіоні зеленої зони школи працюватимуть у звичайному режимі, але при встановленні "жовтого", "помаранчевого" чи "червоного" рівня епіднебезпеки очний формат навчання можливий лише за умови вакцинації 80% педпрацівників.

Читайте також: В аеропорту «Бориспіль» відкрили пункт масової СOVID-вакцинації

“На початок навчального року ми розглядаємо ситуацію, коли ще тепло, коли ще немає супутніх сезонних захворювань, і в школу ми підемо в повному режимі”, - сказав Шкарлет.

Як повідомлялося, станом на ранок 10 серпня в Україні від початку вакцинальної кампанії одну дозу отримали 4 220 768 осіб, повністю імунізовані від COVID-19 - 2 457 958 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-