Сімейні лікарі матимуть додатковий стимул вакцинувати пацієнтів - МОЗ

Сімейні лікарі матимуть додатковий стимул вакцинувати пацієнтів - МОЗ

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я розробляє стимули для сімейних лікарів активніше вакцинувати пацієнтів від COVID-19, зокрема, розглядається можливість нарахування балів безперервного професійного розвитку за досягнення високих результатів охоплення серед підопічних.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

“Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакциновано понад 80%, йому буде зараховуватися 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації, починаючи з 2022 року. Зараз спільно з НСЗУ розглядаємо можливість запровадження і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID-19 серед дорослих пацієнтів”, - заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також: Вакцинація від COVID-19 знижує ризик тяжкого перебігу хвороби в 15 разів - МОЗ

У МОЗ додали, що з урахуванням того, що частина лікарів цьогоріч вже пройшла атестацію, отримати БПР за вакцинацію від COVID-19 можна буде протягом наступного року. Бали безперервного професійного розвитку зараховуватимуться на підставі Наказу МОЗ України від 22.02.2019 № 446, в який будуть внесені відповідні зміни.

Читайте також: В аеропорту «Бориспіль» відкрили пункт масової СOVID-вакцинації

Як наголошують у міністерстві, за даними дослідження ЮНІСЕФ/USAID, проведеного Info Sapiens у березні 2021 року, 64% українців загалом і 72% людей від 60 років дослухаються до порад сімейного лікаря, приймаючи рішення про щеплення. Саме тому сімейні лікарі є ключовими та мають агітувати на користь вакцинації - вони мають активніше комунікувати з пацієнтами та спиратись на доказову медицину.

Читайте також: У Чехії з 5 мільйонів вакцинованих заразилися коронавірусом 4,5 тисячі

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії щеплено 4 137 073 людини, з них отримали одну дозу – 4 137 071, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 401 647 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 6 538 718 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-