САП оскаржила запобіжний захід Чаусу

САП оскаржила запобіжний захід Чаусу

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скаргу до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду щодо обрання екссудді Миколі Чаусу запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар САП Ольга Постолюк.

"САП подала апеляційну скаргу на рішення ВАКС щодо обрання запобіжного заходу Чаусу. Просимо обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро викрили суддю Чауса на отриманні хабаря в розмірі 150 тис. дол.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік із України й переховувався в Молдові. Третього квітня цього року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

Читайте також: НАБУ завершило слідство щодо екссудді Чауса

30 липня низка українських ЗМІ повідомили про виявлення Чауса в селі на Вінниччині - нібито житель села Мазурівка сказав поліції, що Чаус перебуває в цьому населеному пункті. Після цього поліція затримала екссуддю, але його пізніше нібито "перехопили" співробітники СБУ та вивезли в невідомому напрямку.

Згодом у СБУ заявили, що "не викрадали" Чауса, а діяли в рамках закону та своїх повноважень, оскільки розслідують викрадення екссудді та незаконне переправлення його через державний кордон.

Читайте також: Адвокат Чауса оскаржить рішення ВАКС про домашній арешт екссудді

Зі свого боку НАБУ наполягає на передачі їм Чауса, обвинуваченого в корупції.

4 серпня ВАКС обрав Чаусу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним браслетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-