Адвокат Чауса оскаржить рішення ВАКС про домашній арешт екссудді

Адвокат Чауса оскаржить рішення ВАКС про домашній арешт екссудді

Укрінформ
Захист екссудді Дніпровського районного суду столиці Миколи Чауса подаватиме апеляційну скаргу на рішення Вищого антикорупційного суду про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту для екссудді.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив адвокат Чауса Ростислав Кравець. 

«Поспілкувався з Миколою Чаусом. Рішення ВАКС про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту будемо оскаржувати», - заявив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро викрили суддю Чауса в отриманні хабара в розмірі 150 тис. доларів.

Читайте також: Венедіктова прогнозує апеляцію у справі Чауса

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік із України й переховувався в Молдові. Третього квітня цього року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

30 липня низка українських ЗМІ повідомили про виявлення Чауса в селі на Вінничині - нібито житель села Мазурівка сказав поліції, що Чаус перебуває в цьому населеному пункті. Після цього поліція затримала екссуддю, але його пізніше нібито "перехопили" співробітники СБУ та вивезли в невідомому напрямку.

Читайте також: Зеленський не зустрічався з Чаусом - прессекретар Президента

Згодом у СБУ заявили, що "не викрадали» Чауса, а діяли в рамках закону та своїх повноважень, оскільки розслідують викрадення екссудді та незаконне переправлення його через державний кордон.

Зі свого боку НАБУ наполягає на передачі їм Чауса, обвинуваченого в корупції.

4 серпня ВАКС обрав Чаусу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним браслетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-