Зеленський не зустрічався з Чаусом - прессекретар Президента

Зеленський не зустрічався з Чаусом - прессекретар Президента

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський не зустрічався з екссуддею Дніпровського районного суду Києва Миколою Чаусом.

Про це повідомив прессекретар глави держави Сергій Никифоров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Президент України не зустрічався з суддею Чаусом", - написав Никифоров.

Раніше народний депутат Гео Лерос, посилаючись на «надійне перевірене джерело», заявив у Фейсбуці, що Зеленський нібито таємно зустрічався з Чаусом ще до того, як було офіційно оголошено про виявлення екссудді.

Як повідомлялося, 30 липня низка українських ЗМІ поінформували про виявлення у селі на Вінниччині екссудді Миколи Чауса - нібито житель села Мазурівка сказав поліції, що Чаус перебуває в цьому населеному пункті. Після цього поліція затримала екссуддю, але його пізніше нібито "перехопили" співробітники СБУ і вивезли в невідомому напрямку.

Згодом в СБУ заявили, що «не викрадали» Чауса, а діяли в межах закону та своїх повноважень, оскільки розслідують викрадення екссудді Чауса та незаконне переправлення його через державний кордон.

Читайте також: ВАКС обиратиме запобіжний захід Чаусу 4 серпня

Своєю чергою НАБУ наполягає на передачі їм Чауса, обвинувачуваного у корупції.

1 серпня адвокат екссудді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса Ростислав Кравець повідомив, що знайшов свого підзахисного і що наразі той знаходиться під захистом СБУ та отримує медичну допомогу.

Детективи НАБУ у серпні 2016 року викрили суддю Чауса в отриманні хабаря в розмірі 150 тис. дол. У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік з України і переховувався у Молдові.

3 березня колегія цивільних, комерційних і адміністративних спорів Верховного суду Молдови відмовила в наданні політичного притулку екссудді Чаусу.

3 квітня цього року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-