Набув чинності закон про необмежений доступ адвоката до підсудного

Набув чинності закон про необмежений доступ адвоката до підсудного

Укрінформ
В Україні у неділю, 8 серпня, набув чинності закон про необмежений доступ адвоката до підсудного.

Як передає Укрінформ, текст документу “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення затриманому, підозрюваному, обвинуваченому, засудженому права на отримання правової допомоги” №1637-ІХ оприлюднено в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" 7 серпня.

Законодавчим актом, зокрема, передбачається, що адвокат має доступ до підозрюваного, обвинуваченого чи засудженого в робочі, вихідні, святкові та неробочі дні. Водночас підзахисний має право спілкуватися з адвокатом з 8.00 до 20.00 без обмежень у часі. Відповідна норма поширюється також на засуджених, які перебувають у медичних закладах, розміщених у карцерах.

Читайте також: В Україні набув чинності закон про заборону продажу ліків дітям

Адвоката мають допускати до підзахисного на будь-якій стадії розгляду кримінальної справи, а також виконання покарання.

Зустрічі засудженого та адвоката конфіденційні. При цьому відеофіксація зустрічі може здійснюватися, а аудіофіксація забороняється. Так, учасники зустрічі мають бути поінформовані щодо місця розташування камери.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 14 липня 2021 року ухвалила доопрацьований Комітетом ВР з питань правової політики закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення затриманому, підозрюваному, обвинуваченому, засудженому права на отримання правової допомоги" №1637-ІХ з пропозиціями Президента Володимира Зеленського. Глава держави підписав ухвалений документ 6 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-