Олімпійську призерку Магучіх  в Міноборони чекає розмова про фото з російською спортсменкою

Олімпійську призерку Магучіх в Міноборони чекає розмова про фото з російською спортсменкою

Укрінформ
Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в країні триває російсько-українська війна, і це накладає певні обмеження.

Як передає Укрінформ, про це написала заступник міністра оборони Ганна Маляр у Фейсбуці.

Вона зазначила, що вірне слідування спортивним традиціям, приміром - фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони теж стають призерами, одразу використовує ворог як «інформаційно-психологічну гармату», яка демонструє світу, що «їх тут немає». «Тобто, необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може ставати об'єктом інформаційних спецоперацій ворога», - пояснила Маляр.

Заступник міністра додала, що бронзова призерка Олімпійських ігор в Токіо Ярослава Магучіх дійсно є молодшим лейтенантом ЗСУ і її фото поряд зі спортсменкою Марією Ласіцкене, яка виступала від команди Олімпійського комітету Росії (збірна РФ не брала участь в Олімпіаді на виконання рішення спортивного арбітражного суду), викликало обурливу реакцію в суспільстві.

«Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна, і це накладає певні обмеження та відповідальність», - наголосила Маляр.

Вона також попросила припинити цькування Магучіх, поки спортсменка не пояснить свою позицію. За словами Маляр, після повернення Магучіх із Токіо вони зустрінуться, про результати зустрічі Маляр повідомить пізніше.

Читайте також: Німецький публіцист презентував у Києві книгу про Майдан і агресію РФ

Як повідомляв Укрінформ, українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх стала в суботу бронзовою призеркою Олімпіади в Токіо. 19-річна легкоатлетка з Дніпра підкорила висоту 2,00 м.

Пізніше в мережі з'явилися фотографії, на яких Магучіх позує з російською атлеткою Марією Ласіцкене одразу після змагань. Ласіцкене позувала з прапором Олімпійського комітету Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-