Штам Delta несе високий ризик смертності для невакцинованих – МОЗ

Штам Delta несе високий ризик смертності для невакцинованих – МОЗ

Укрінформ
Висока смертність при інфікуванні коронавірусним штамом «Дельта» спостерігається серед невакцинованих людей.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін, передає Укрінформ.

«Дійсно людина, яка інфікована штамом «Дельта», вона набагато заразніша, і в неї більша кількість вірусних часточок знаходиться у верхніх дихальних шляхах. І водночас вона (коронавірусна хвороба – ред.) дійсно частіше призводить до госпіталізації людини, тобто вона важче протікає у людини, яка інфікована штамом «Дельта». Однак щодо летальності різні країни дають різну інформацію. Найчастіше високі рівні смертності при інфікуванні «Дельтою» спостерігалися саме серед невакцинованого населення. У тих країнах, де переважна більшість населення була вакцинована, цифри смертності не відрізнялися від, наприклад, штаму «Альфа», – зазначив Кузін.

Читайте також: Штам Delta може спричинити в Україні сплеск коронавірусу за два тижні – Радуцький

Він підтвердив, що ефективність вакцини у випадку інфікування «Дельтою» знижується на 10%.

«Так. Але все одно захист є. І зараз ті країни, де реєструється спалах «Дельти», вони показують, що переважні відсотки смертності, переважні відсотки тяжкого перебігу (це майже 98-99%) – то це серед невакцинованого населення», – пояснив головний санлікар.

Кузін 6 серпня повідомив, що в Україні офіційно підтверджено 147 випадків зараження коронавірусом штаму «Дельта». Він уточнив, що найбільше випадків штаму «Дельта» – у Волинській, Одеській, Тернопільській областях, у Чернівцях і Києві. За його словами, епідеміологічна ситуація зараз по всій країні поступово погіршується.

Читайте також: У МОЗ прокоментували інформацію про можливість локдауну з 4 вересня

В Україні за добу зафіксували 1054 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізували 534 людини, 1393 – одужали, 20 людей померли. За весь час пандемії в Україні, за даними МОЗ, захворіли понад 2,2 мільйона людей, 53 085 – померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-