Справа Нацкорпусу: суд обирає запобіжний захід, під будівлею – Нацгвардія та протестувальники

Справа Нацкорпусу: суд обирає запобіжний захід, під будівлею – Нацгвардія та протестувальники

Фото
Укрінформ
У Шевченківському районному суді Києва обирають запобіжний захід представникам Національного корпусу, затриманим напередодні за обвинуваченням у рекеті та створенні організованого злочинного угруповання.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, судове засідання супроводжується акцією активістів Нацкорпусу під стінами суду на підтримку затриманих членів організації.

Кілька сотень прихильників і членів Нацкорпусу тримають банер “Свободу патріотам!”. На акції присутній лідер Нацкорпусу Андрій Білецький.

Будівлю суду охороняють посилені загони Нацгвардії.

У Києві суд обирає запобіжний захід членам Нацкорпусу / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Як повідомлялося, 5 серпня Служба безпеки України заявила про проведення масштабної спецоперації на Харківщині та ліквідацію потужного злочинного угруповання.

За попередніми даними слідства, зловмисники займалися рекетом бізнесменів, зокрема у сфері ритуальних послуг. Вони мали чітку структуру і вчиняли тяжкі злочини економічного та насильницького характеру. Обсяг їхнього «прибутку» становив понад 1 млн грн щомісяця.

За даними спецслужби, угруповання мало значний вплив на представників органів місцевої влади. СБУ задокументувала, що його злочинній діяльності сприяли посадові особи одного з комунальних підприємств Харківської міської ради.

У результаті санкціонованих обшуків співробітники СБУ вилучили великi суми грошей, чорновi записи облiку «поборів з підприємців», зброю, боєприпаси, а також посвiдчення дiючих спiвробiтникiв Національної поліції.

Своєю чергою у Нацкорпусі стверджують, що СБУ під час обшуків у членів Азовського руху в Харкові не знайшла жодного компромату.

У заяві наголошується, що усі члени Азовського руху, у яких пройшли обшуки, – це ветерани російсько-української війни, громадські активісти, українці з чіткою патріотичною позицією, які завжди першими ставали на захист держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-