Спецоперація на Харківщині: СБУ ліквідувала групу рекетирів, які «трусили» бізнесменів

Спецоперація на Харківщині: СБУ ліквідувала групу рекетирів, які «трусили» бізнесменів

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію на Харківщині, в ході якої ліквідувала потужне злочинне угруповання.

До його складу були залучені близько 50 осіб, серед яких чинні правоохоронці, а також чоловіки з досвідом ведення бойових дій. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресцентр СБУ.

За попередніми даними слідства, зловмисники займалися рекетом бізнесменів, зокрема у сфері ритуальних послуг. Вони мали чітку структуру і вчиняли тяжкі злочини економічного та насильницького характеру.

Обсяг їхнього «прибутку» становив понад 1 млн грн щомісяця.

Зокрема, вони «обклали даниною» місцевих підприємців і, якщо останні відмовлялися давати їм гроші, то зловмисники погрожували насильством і фізичною розправою. Задокументовано випадки, коли учасники угруповання завдавали шкоду особистому майну підприємців, які відмовлялися платити «данину» (зокрема підпалювали автомобілі).

СБУ ліквідувала потужне злочинне угруповання / Фото: СБУ

Угруповання мало значний вплив на представників органів місцевої влади. СБУ задокументувала, що його злочинній діяльності сприяли посадові особи одного з комунальних підприємств Харківської міської ради.

У результаті санкціонованих обшуків, співробітники СБУ вилучили великi суми грошей, чорновi записи облiку «поборів з підприємців», зброю, боєприпаси, а також посвiдчення дiючих спiвробiтникiв Національної поліції.

Дії зловмисників кваліфікуються за такими статтями Кримінального кодексу України: ст.255 («створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній»); ст.189 («вимагання»); ст.206 («протидія законній господарській діяльності»).

Учасникам злочинного угруповання готується повідомлення про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-