У Нацкорпусі запевняють, що СБУ під час обшуку в Харкові не знайшла на них жодного компромату

У Нацкорпусі запевняють, що СБУ під час обшуку в Харкові не знайшла на них жодного компромату

Укрінформ
У Нацкорпусі стверджують, що під час обшуків СБУ у членів Азовського руху у Харкові не знайшли жодного компромату.

Відповідна заява розміщена на сайті Нацкорпусу, передає Укрінформ.

У заяві наголошується, що усі члени Азовського руху, у яких пройшли обшуки – це ветерани російсько-української війни, громадські активісти, українці з чіткою патріотичною позицією, які завжди першими ставали на захист держави.

Один із затриманих – автор відомого в усьому світі гасла про Путіна, харківський патріот, ветеран російсько-української війни Сергій Величко (Чілі).

Читайте також: Пораненого у Харкові активіста «Нацкорпусу» відправили в Ізраїль

"Він постраждав за свою активну громадянську позицію", - йдеться в заяві.

У Нацкорпусі нагадали, що у 2014 році представники Азовського руху не дали створити “Харківську народну республіку”, а потім поїхали на фронт, де зі зброєю в руках захищали та продовжують захищати Україну від російського ворога.

Лідер Національного корпусу Андрій Білецький уточнив, що обшуки пройшли у 15-ти осіб, з них 8 - учасники бойових дій різних підрозділів.

"Обшуки пройшли на базі заяв двох потерпілих бізнесменів, яких у Харкові пов'язують із злочинним угрупованням Вадика К, якого, у свою чергу, пов'язують із спецслужбами", - наголосив Білецький.

Читайте також: У Харкові затримали ексчлена «Східного корпусу» Ширяєва

Він підкреслив, що під час обшуків не знайшли нічого незаконного; вся зброя - зареєстрована. В однієї людини вилучили велику суму грошей. Їх збирали на лікування Артему Мошенському, якому 30 червня в Харкові невідомий вистрілив у шию. У липні Артем Мошенський за підтримки "Нацкорпусу" спецрейсом літака відправлений на лікування" до Ізраїлю.

Як повідомлялося, 5 серпня Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію на Харківщині, в ході якої ліквідувала потужне злочинне угруповання.

За попередніми даними слідства, зловмисники займалися рекетом бізнесменів, зокрема у сфері ритуальних послуг. Вони мали чітку структуру і вчиняли тяжкі злочини економічного та насильницького характеру. Обсяг їхнього «прибутку» становив понад 1 млн грн щомісяця.

Угруповання мало значний вплив на представників органів місцевої влади. СБУ задокументувала, що його злочинній діяльності сприяли посадові особи одного з комунальних підприємств Харківської міської ради.

У результаті санкціонованих обшуків, співробітники СБУ вилучили великi суми грошей, чорновi записи облiку «поборів з підприємців», зброю, боєприпаси, а також посвiдчення дiючих спiвробiтникiв Національної поліції.

6 серпня у Шевченківському районному суді Києва відбудеться засідання щодо обрання міри запобіжного заходу особам, в яких проведено обшуки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-