Пораненого у Харкові активіста «Нацкорпусу» відправили в Ізраїль

Пораненого у Харкові активіста «Нацкорпусу» відправили в Ізраїль

Укрінформ
Активіста «Національного корпусу» Артема Мошенського, в якого стріляли в Харкові, вранці 9 липня літаком відправили на лікування в одну з ізраїльських клінік.

Цю інформацію підтвердили кореспондентові Укрінформу в харківському осередку «Нацкорпусу».

«Він у свідомості, але якихось значних позитивних змін у стані немає, лише трішки почали руки рухатися. В результаті поранення вражено хребет, шостий і сьомий хребці, куля пройшла зліва направо – від шиї по плече», - зазначили в осередку.

Читайте також: Суд переніс на жовтень розгляд справи про напад на Сивохо

Поки, за даними партії, медики не дають ніяких оцінок і прогнозів, ізраїльські фахівці проводять всебічне обстеження.

Як стало відомо з соцмереж активістів «Нацкорпусу», вночі біля Інституту хірургії "швидку", що транспортувала Мошенського до аеропорту, проводжали з запаленими фаєрами. Активісти скандували «Разом і до кінця», «Ти не один, ми всі сім'я» та плескали в ритм.

Як повідомляв Укрінформ, Мошенського поранили на вул. Родніковій 30 червня. 1 липня керівник центрального штабу «Національного корпусу» (Київ) Максим Жорін повідомив, що активіста підстрелили, коли той вийшов з дому та сідав у машину. 5 липня стало відомо, що Мошенського підключили до апарату ШВЛ.

Соратники пораненого, зокрема, Жорін звинуватили у нападі Олега Ширяєва, екскерівника роти поліції «Східний корпус».

Читайте також: У Харкові затримали ексчлена «Східного корпусу» Ширяєва

Мошенський свого часу служив разом із Ширяєвим, був командиром відділення. Також поранений відомий як керівник і співзасновник організації «Ультрас Харків», наразі має охоронне агентство.

Ширяєв звинувачення у свій бік спростовує, він заявив, що побратимам Мошенського варто шукати замовників і виконавців серед своїх.

Поліція кваліфікувала подію як «замах на умисне вбивство».

Фото: varta.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-