Лапутіна звернулася до ОГП щодо ветерана, який приходив до будівлі уряду із гранатою

Лапутіна звернулася до ОГП щодо ветерана, який приходив до будівлі уряду із гранатою

Укрінформ
Глава Міністерства у справах ветеранів Юлія Лапутіна і голова Консультативної ради з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України, при Президентові України, Альона Вербицька звернулися до Офісу генпрокурора з проханням врахувати психоемоційний стан чоловіка, який у середу приходив із гранатою у будівлю уряду.

Про це Вербицька написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Сьогодні ж ми спільно з Юлією Лапутіною, міністром у справах ветеранів, направили звернення до Офісу генерального прокурора з проханням врахувати психоемоційний стан Володимира під час вчинення ним протиправних дій у будівлі Кабінету Міністрів та направити не до в‘язниці, а до спеціалізованого медичного закладу для надання відповідної медичної та психологічної допомоги”, - поінформувала Вербицька.

Вербицька зазначила, що у середу вона разом з генеральним директором директорату Міністерства у справах ветеранів Русланом Приходьком особисто поспілкувалися з ветераном російсько-української війни Володимиром Прохничем.

“Весь час Андріана Сусак як представник Консультативної ради при Президентові України знаходилась з Володимиром поряд та викликала лікарів для надання медичної допомоги через погане самопочуття. Відбуваються слідчі дії. Захист забезпечують одразу кілька адвокатів”, - зазначила вона.

Читайте також: У Лапутіної закликають не поспішати з висновками через інцидент з ветераном АТО в Кабміні

За її словами, такі ситуації є непоодинокими у зв‘язку з тим, “що війна залишає свій слід у душах захисників, а фінансування на лікування та реабілітацію є недостатнім для того, щоб вони мали можливість отримати вчасну та якісну медичну і психологічну допомогу”.

“Тож найближчим часом будемо звертатись до Кабінету Міністрів щодо збільшення фінансування з державного бюджету для забезпечення належного лікування для тих, хто захищав нашу державу”, - поінформувала Вербицька.

Як повідомлялося, 4 серпня невідомий чоловік близько 10-ї ранку зайшов в будівлю Кабінету Міністрів з гранатою, погрожуючи її підірвати.

У поліції розпочали спеціальну операцію. З нападником проводили перемовини та вивели його з будівлі.

Керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер поінформував, що наразі за цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) ККУ.

Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що стаття ККУ про захоплення заручників передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі до 15 років.

За інформацією ЗМІ, цей чоловік, - Володимир Прохнич - ветеран війни на сході України. Йому 43 роки. Він родом з Луганська.

У минулому Володимир був бійцем батальйону "Айдар".

За інформацією ЗМІ, він був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

ЗМІ інформували, що у 2016 році Прохничу надавалась медична допомога як військовослужбовцю батальйону "Айдар". Діагноз — мінно-вибухова травма, струс головного мозку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-