Проти чоловіка, який погрожував підірвати Кабмін, відкриють справу за чотирма статтями

Проти чоловіка, який погрожував підірвати Кабмін, відкриють справу за чотирма статтями

Укрінформ
Щодо чоловіка, якого з гранатою вивели з будівлі Кабміну, відкриють кримінальне провадження за чотирма статтями, серед яких – захоплення заручників, що передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Про це голова Національної поліції України Ігор Клименко заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми займаємося вже розслідуванням цієї справи. Однозначно скоєно злочин. Кримінальне провадження буде відкрите по чотирьох статтях. Одна з них — найважча 147-ма. Це захоплення заручників, до 15 років. Тому дуже серйозна справа. Більше того, ніхто не має в цій країні порушувати закон, тим паче брати заручників або погрожувати зброєю або боєприпасами", - сказав Клименко.

Читайте також: «Київського терориста», який погрожував підірвати «Леонардо», знову відправили до психлікарні

За його словами, у чоловіка в руках була бойова з граната, яка могла завдати шкоди людям та державній будівлі. "Далі буде говорити вже слідство", - додав Клименко.

Як зазначив товариш затриманого Василь Олексюк, який прибув на місце події та провів переговори із нині затриманим, цей чоловік був учасником бойових дій, він працює на станції технічного обслуговування, не виключено, що має певні матеріальні проблеми та загострене відчуття справедливості. "Можливо, враховуючи його поранення та його сьогоднішній побутовий рівень життя, (міг бути певний зрив - ред). Але він працює каторжно, не ходить і не просить гроші. Він працює на станції технічного обслуговування. Він не пішов ніде жебракувати чи ще щось робити", - сказав Олексюк.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи брав затриманий участь у якихось реабілітаційних програмах для учасників АТО, він зазначив, що іноді він звертався до волонтерських організацій за тією чи іншою допомогою. "Іноді ми допомагаємо йому, коли він звертається", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 4 серпня, невідомий чоловік близько 10-ї ранку зайшов в будівлю Кабінету Міністрів з гранатою, погрожуючи її підірвати.

У поліції розпочали спеціальну операцію. З нападником проводили перемовини та вивели його із будівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-