Екскомандиру роти

Екскомандиру роти "Беркут" повідомили про підозру в організації теракту і вбивств на Майдані

Укрінформ
Колишньому командиру оперативної роти батальйону «Беркут» повідомили про підозру в організації терористичного акту та вбивств мітингувальників на Майдані у лютому 2014 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Екскомандир оперативної роти батальйону міліції особливого призначення «Беркут» Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Харківській області підозрюється в організації незаконного перешкоджання акціям протесту 18 лютого 2014 року у центральній частині Києва.

"За даними слідства, підозрюваний, виконуючи явно злочинний наказ керівництва ГУМВС України в Києві, задля перешкоджання масовому руху мітингувальників з Майдану Незалежності до Верховної Ради України для публічного висловлення підтримки голосування народними депутатами за повернення до Конституції України 2004 року, що передбачала обмеження повноважень Президента, а також для залякування населення та здійснення впливу на прийняття рішень об’єднаннями громадян організував вчинення підпорядкованими співробітниками терористичного акту", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Німецький публіцист презентував у Києві книгу про Майдан і агресію РФ

Експравоохоронець забезпечив без підстав і з порушенням норм чинного законодавства невибіркове застосування співробітниками МОП «Беркут» спеціальних засобів та вогнепальної зброї.

"Такі дії колишнього командира роти «Беркуту» призвели до тяжких наслідків, у тому числі вбивств трьох мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень 11 особам, середньої тяжкості – 59, легких – 129", - заявили в ОГП.

Підозрюваному інкримінують організацію, на виконання явно злочинного наказу, перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, терористичного акту, незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, умисних вбивств та закінчених замахів на вбивства, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (в редакції від 07.04.2011), ч. 4, ст. 41, ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (в редакції від 21.09.2006), ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 27, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (в редакції від 05.11.2009), ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Розстріли на Інститутській: присяжні відмовили трьом ексберкутівцям у відводі суду

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього Президента Віктора Януковича за фактами умисних вбивств у лютому 2014 року на Майдані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-