Ексдетективу НАБУ, спійманному на шахрайській змові, присудили два місяці домашнього арешту

Ексдетективу НАБУ, спійманному на шахрайській змові, присудили два місяці домашнього арешту

Укрінформ
Печерський райсуд Києва сьогодні, 2 серпня, частково задовольнив клопотання прокурора Офісу генерального прокурора і обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 60 діб ексдетективу НАБУ Роману Ковтуну, якого підозрюють у шахрайській змові з начальником Південного управління капітального будівництва Міноборони Василем Ракулом і вимаганні хабаря від забудовника в розмірі 1 млн дол. «за перемогу» в конкурсі з будівництва житла в Одесі.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в апараті райсуду.

«Слідча суддя Христина Константинова розглянула і частково задовольнила клопотання Офісу генерального прокурора стосовно обрання запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту на 60 діб ексдетективу НАБУ, якого підозрюють у шахрайській змові з посадовцем Міноборони і вчиненні злочину за ознаками ч. 1 ст. 14 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України», - зазначили в суді.

Водночас, суд відхилив клопотання прокурора про взяття під варту підсудного з альтернативою застави в 27 млн грн.

Читайте також: ДФС провела обшуки у Київзеленбуді

Варто зазначити, що 30 липня райсуд виніс ухвалу про арешт на 50 діб з альтернативою внесення 10 млн грн застави начальника Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони Василя Ракула, якого слідство підозрює у вимаганні хабаря від забудовника в розмірі 1 млн дол. «за перемогу» в конкурсі з будівництва житла для військовослужбовців в Одесі.

За даними досудового слідства, протиправні діяння Ракула і його спільника Ковтуна викрили оперативники Управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі Головного слідчого управління НПУ. Під час проведення обшуків слідчі та прокурори вилучили ряд доказів, у тому числі документи, в яких заздалегідь визначено переможця тендеру на будівництво житла в Одесі для військовослужбовців та членів їхніх родин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-