Як безпечно відсвяткувати День Незалежності - «карантинні» рекомендації МОЗ

Як безпечно відсвяткувати День Незалежності - «карантинні» рекомендації МОЗ

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко закликав громадян вакцинуватися від коронавірусу, щоб зробити святкування Дня Незалежності безпечним в епідемічному відношенні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав під час презентації заходів до Дня Незалежності України.

"Звертаюся до всіх українців: зробіть маленький вклад в безпечне в епідемічному відношенні святкування Дня Незалежності. Зверніться до свого сімейного лікаря, визначте час, дату і місце проведення вакцинації, зробіть щеплення вакцинами, які є сьогодні в Україні і дозволені до використання ВООЗ, і зробіть свій внесок в безпечне святкування", - сказав Ляшко.

Міністр нагадав, що вакцинація проти COVID-19 дозволить у разі захворювання перенести хворобу легко, без госпіталізації.

Читайте також: На День Незалежності у Києві відбудеться концерт Бочеллі

Водночас Ляшко наголосив, що наразі неможливо з упевненістю сказати, що вакцинація є способом стримання передачі збудника COVID-19.

"Наше прохання до всіх: якомога більше заходів, присвячених святкуванню Дня Незалежності, робити на відкритому повітрі, оскільки на відкритому повітрі значно менше ризик інфікуватися коронавірусною хворобою. Що ми пропонуємо і просимо українців зробити під час святкування: утриматися від відвідування будь-яких масових заходів у разі появи симптомів ГРВІ або COVID-19. Якщо ви відноситеся до групи ризику, також бажано уникнути при можливості місць масового скупчення, особливо в закритих приміщеннях. Завжди дотримуйтеся фізичної дистанції, носіть маску на обличчі, гігієна рук - це запорука профілактики передачі інфекції", - сказав Ляшко.

Також міністр закликав українців не зловживати алкоголем під час святкування, оскільки це може призвести до нехтування протиепідемічними нормами.

Читайте також: Ляшко анонсував поставку 5 мільйонів доз COVID-вакцини у серпні

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії в країні щеплено 3 599 169 людей, з них отримали одну дозу – 3 599 167 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 033 616 осіб. За минулу добу, 1 серпня, в Україні проти COVID-19 вакцинували 38 080 людей.

У серпні МОЗ очікує надходження в Україну ще 5 млн доз вакцини проти COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-