У День Державного Прапора зведуть монумент єдності України

У День Державного Прапора зведуть монумент єдності України

Укрінформ
У географічному центрі України в День Державного Прапора, 23 серпня, зведуть монумент єдності.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський на всеукраїнському форумі «Україна 30. Імідж України», презентуючи заходи до Дня Незалежності України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«23 серпня, в День Державного Прапора, в географічному центрі України буде зведено монумент єдності України. В ньому, і одночасно по всій країні, в усіх областях на центральних площах міст державний прапор буде підійматися в небо з гордістю за свої символи і з вірою, що незабаром він замайорить на всіх її суверенних територіях», - розповів Зеленський.

Читайте також: Зеленський анонсував започаткування держнагороди «Національна легенда»

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня, в Україні відзначається День Державного Прапора. Свято встановлено «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України», згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України - політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Географічний центр України розташований на Черкащині на північній околиці села Мар’янівка (нинішній Звенигородський район). Він розрахований за усередненими значеннями широти і довготи крайніх північної, південної, західної та східної точок України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-