Зеленський анонсував започаткування держнагороди «Національна легенда»

Зеленський анонсував започаткування держнагороди «Національна легенда»

Оновлено
Укрінформ
В Україні 22 серпня відбудеться вручення нової державної нагороди «Національна легенда».

Про це сказав Президент Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Імідж України», презентуючи заходи до Дня Незалежності України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«22 серпня відбудеться нова премія «Національна легенда». Це нова державна нагорода і нова традиція. Україна буде шанувати своїх геніїв і аплодувати їм тоді, коли оплески їм потрібні, коли вони можуть їх ще чути за те, що вони приносили славу під синьо-жовтим прапором», - сказав Зеленський.

Він зауважив, що із 1991 року унікальність незалежної України формували не лише державні, а й національні символи - особистості, яких в Україні знають всі, і завдяки яким всі знають про Україну, про наш живопис, музику, театр, балет, літературу, кіно, науку, історію, спорт.

Читайте також: Участь у саміті Кримської платформи вже підтвердили 29 країн – Президент

«Лобановський, Ступка, Яремчук, Амосов, Патон, Каденюк, Брондуков, Биков, Квітка Цісик і багато, багато інших. Починаючи з 1991 року, вони із року в рік приносили незалежній Україні славу, із року в рік світ казав їм «Браво!», і, на жаль, із року в рік вони йшли від нас, так і не почувши від України «Дякую». Більше так ніколи не буде», - наголосив Президент.

Читайте також: Оригінал Конституції Пилипа Орлика привезуть в Україну 16 серпня - Зеленський

Як повідомив режисер заходу Сергій Неклева, шестеро відомих українців отримають нову президентську відзнаку в Маріїнському палаці, де на честь лауреатів виступатимуть понад 60 українських зірок.

«22 серпня у Маріїнському палаці в межах святкування 30-ої річниці Незалежності України 6 відомих українців отримають право, на яке вони насправді заслуговують – право називатися Національними легендами… Цей проєкт започатковано за ініціативи Президента України. Ми раді, що він народився на ювілей України, а по-друге, що він став логічною частиною святкування 30-ої річниці Незалежності. «Національна легенда» - це щорічне вшанування лауреатів за значний внесок в українську культуру та спорт», - сказав Неклева.

Він зазначив, що, прибуваючи до Маріїнського палацу, лауреати «Національної легенди» потраплять у Білу залу, де вони отримають нагороду від Президента України - і це буде неформальна церемонія та спілкування. Після чого вони разом перейдуть у внутрішній дворик палацу, де на честь Національних легенд відбудеться спеціальний концерт, складений з найвідоміших творів лауреатів.

«Близько 300 гостей, серед яких буде запрошено відомих митців, науковців, художників, музикантів, політиків, громадських діячів, стануть свідками спеціальної програми чествування «Національної легенди». Ми створили унікальну сцену, яка називається «Дзеркальний куб», що, на нашу думку, віддзеркалює творчість лауреатів у сьогодення… Лауреати будуть серед гостей, а на сцені ми побачимо понад 60 зірок класичної та популярної музики, балету, танцю, відомих на весь світ спортсменів», - розповів режисер.

Читайте також: Гаслом святкування 30-річчя Незалежності буде «Ти у мене єдина»

Неклева додав, що серед зірок будуть Ірина Білик, Наталя Могилевська, Тіна Кароль, Сергій Бабкін, Катерина Кухар, Антоній Баришевський, Андрій Шевченко.

«Зірки під супровід біг-бенду оркестру під керуванням Дмитра Саратського перетворять вже відомі твори національних легенд на аудіовізуальні перформенси, де будуть важливими не шоу і спецефекти, а нове звучання та цікаві формати чи варіації улюблених пісень, віршів і навіть картин», - зауважив він.

Читайте також: На День Незалежності у Києві відбудеться концерт Бочеллі

Водночас режисер повідомив, що через декілька днів після церемонії на загальнонаціональному телеканалі це все зможуть побачити мільйони українців.

Як повідомлялося, День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України - політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-