Зеленський доручив підняти зарплати медиків до максимально можливого рівня

Зеленський доручив підняти зарплати медиків до максимально можливого рівня

Укрінформ
Серед питань, які обговорила Рада національної безпеки та оборони у п'ятницю, був стан медичної системи України та грошове забезпечення медичних працівників.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив на брифінгу за підсумками виїзного засідання РНБО у Краматорську Донецької області, яке транслював Офіс Президента у Фейсбуці, передає кореспондент Укрінформу.

"Друге питання, яке ми розглядали - це стан системи охорони здоров'я та невідкладні заходи щодо забезпечення надання в Україні медичної допомоги... Мова йшла про те, що наша система охорони здоров'я має бути готова до тих викликів, які найближчим часом можуть очікувати не тільки нашу країну, а все суспільство, ми маємо до цього ретельно готуватися", - сказав Данілов.

Він додав, що Президент Володимир Зеленський на засіданні РНБО порушував питання грошового забезпечення медпрацівників.

Читайте також: Опублікований указ Зеленського про мінімальну зарплату лікарів у 20 тисяч

"Президент поставив питання грошового забезпечення співробітників у медичних закладах. Мова йде не тільки про лікарів, акцент був зроблений на медичному персоналі, на який випадає дуже багато навантаження", - сказав Данілов.

Він нагадав, що раніше Президент України Володимир Зеленський підписав указ, що встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці медиків: не менше 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу й не менше 20 тис. грн для лікарського складу. За словами Данілова, таке підвищення буде з 1 січня наступного року.

За словами Данілова, Президент України також поставив завдання забезпечити "максимально можливе збільшення заробітної плати середнього медичного персоналу".

Читайте також: Шмигаль розповів, як зростуть зарплати медиків порівняно з минулим роком

Також очільник Радбезу нагадав, що в березні 2020 року РНБО приймала рішення "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", і міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко звітував про виконання цього рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-