Уряд удосконалив порядок створення інклюзивних груп в дитсадках

Уряд удосконалив порядок створення інклюзивних груп в дитсадках

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив Порядок організації діяльності інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення було схвалено під час засідання уряду.

"Передбачається удосконалення процесу організації інклюзивного навчання в закладах дошкільної освіти, зокрема пропонуються зміни у формуванні інклюзивних груп та впроваження індивідуальних програм для розвитку дітей. Інклюзивні групи мають створюватися в обов'язковому порядку на підставі заяви батьків або законних представників дитини", - сказав під час засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Учительку, яка у столиці побила школяра з особливими потребами, звільнили зі школи

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, постанова має підвищити якість інклюзивного навчання в закладах дошкільної освіти та полегшити для закладів дошкільної освіти процес організації такого навчання.

Зокрема, рішення про створення інклюзивної групи в закладі дошкільної освіти приймаєтся керівником закладу на підставі заяви батьків або інших законних представників дитини з особивими освітніми потребами та висновку інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини. В таких групах має бути не більше трьох дітей з особлими освітніми потребами

Постанова набрає чинності з 1 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-