Учительку, яка у столиці побила школяра з особливими потребами, звільнили зі школи

Учительку, яка у столиці побила школяра з особливими потребами, звільнили зі школи

Укрінформ
У Києві вчителя початкових класів школи № 58, яка застосувала фізичне насильство щодо одного з учнів з особливими освітніми потребами, звільнили.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіс омбудсмана.

В Офісі омбудсмана нагадали, що раніше за фактом порушення права учня школи І-ІІІ ступенів № 58 Шевченківського району Києва на гідне ставлення та права на захист від насильства Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова невідкладно, у день отримання інформації, надіслала запит до Шевченківської районної в місті Києві держадміністрації.

"У запиті Уповноваженим, зокрема, була висловлена вимога повідомити, яких заходів дисциплінарного впливу було вжито стосовно вчителя, та поінформувати про проведену роботу щодо недопущення порушень прав дітей на гідне ставлення, захист від насильства та запобігання подібним випадкам у майбутньому. Наразі Уповноваженим отримано інформацію про те, що вчителя початкових класів було звільнено з обійманої посади за вчинення аморального поступку, не сумісного з продовженням даної роботи (відповідно до пункту 3 статті 41 Кодексу законів про працю України)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Діаспора долучилася до соцдослідження щодо інклюзії українських учнів у Португалії

За інформацією відомства, також було оголошено догану заступнику директора закладу освіти з навчально-виховної роботи.

"Крім того, Управлінням освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації порушено клопотання перед Департаментом освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про оголошення догани директору закладу освіти", - поінформували в Офісі Уповноваженого.

Як уточнюється, також після цього інциденту було повідомлено про проведення на початку 2021-2022 навчального року психологічних тренінгів для педагогічних працівників, навчання щодо запобігання протиправним діям, проявам жорстокості та насильства в освітньому просторі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше народний депутат Павло Сушко розмістив відповідне відео у Телеграмі і поінформував, що цей випадок стався в інклюзивному класі київської школи № 58.

Читайте також: Поліція Києва з'ясовує причетність учительки до побиття школяра з особливими потребами

Зі свого боку, Департамент освіти і науки Києва поінформував, що фахівці Департаменту освіти і науки розпочали перевірку в школі №58 у зв'язку з цим інцидентом.

Денісова висловила обурення щодо факту вчинення фізичного насильства відносно учня з особливими освітніми потребами.

18 червня у київській поліції поінформували, що правоохоронці почали проведення перевірки за фактом побиття вчителькою школяра з особливими освітніми потребами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-