Контрабанда героїну з Ірану: викрили третього учасника злочинної групи

Контрабанда героїну з Ірану: викрили третього учасника злочинної групи

Укрінформ
Правоохоронці встановили особу третього учасника транснаціональної злочинної групи, яка організувала міжнародний канал контрабанди героїну з Ірану на понад 1 млрд грн.

Про це на брифінгу поінформував заступник начальника Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України Вячеслав Сафонов, передає кореспондент Укрінформу.

"Особа ще одного учасника встановлена, встановлюється його місцезнаходження та будуть вжиті заходи для його затримання", - поінформував посадовець.

Сафонов також нагадав про затримання у Києві двох учасників цього наркоугрупування, які безпосередньо на території України займалися організацією транзиту героїну. Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Затримані наразі відмовляються від надання показів, сказав заступник начальника Департаменту боротьби з наркозлочинністю НПУ.

За його словами, документування цього каналу проводилося понад рік.

Як уточнив начальник Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції Сергій Федченко, маскували наркотик у пустотілій цеглі.

"Підшуковували члени наркоугрупування перевізників, яких використовували теж "втемну". Відгружали у пустотілу цеглу героїн, який доставляли через Віреміню і Грузію на територію України, де це все розфасовували і потім меншими партіями планувалося вивозити (наркотик - ред.) у сховках, спеціально обладнаних, до країн Європи", - заявив Федченко.

Начальник Департаменту боротьби з наркозлочинністю НПУ розповів, що всі члени наркоугрупування - громадяни Турції, нікого з українців у цій справі не затримували.

Відповідаючи на питання - що буде далі з вилученим героїном? - Сафонов зазначив, що згідно з законодавством, усю партію спочатку буде направлено до ДНДКЦ на дослідження, там мають встановити відсоткову ємність безпосередньо чистої речовини, потім - у якості речових доказів наркотик має бути долучений до матеріалів кримінального провадження, і згодом - за рішенням суду буде прийнято рішення про знищення героїну.

Читайте також: СБУ знову знайшла «кокаїнові банани» в одеському порту

Інших механізмів українським законодавством наразі не передбачено, уточнив Сафонов.

Зі свого боку директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко повідомив, що експерти встановили, що це - чистий героїн, "найчистіший героїн, який може бути у природі".

За словами Федченка, такий результат - викриття каналу контрабанди героїну - був отриманий завдяки кропіткій співпраці усього кримінального блоку Нацполіції, міжнародних партнерів, оперативних співробітників, експертів, слідчих, прикордонної і митної служб та інших.

Як повідомлялося, 23 липня генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала, що правоохоронці затримали двох братів, громадян Туреччини - організаторів контрабанди героїну на понад 1 млрд грн.

Голосіївський райсуд Києва того ж дня обрав запобіжні заходи двом затриманим організаторам транснаціональної злочинної схеми, які підозрюються у постачанні героїну з Ірану до України, у вигляді арешту без альтернативи застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-