В НСЗУ сказали, коли вакциновані зможуть завантажувати COVID-сертифікати у «Дії»

В НСЗУ сказали, коли вакциновані зможуть завантажувати COVID-сертифікати у «Дії»

Укрінформ
Період бета-тестування COVID-сертифікатів у мобільному застосунку "Дія" незабаром завершується і з'явиться можливість їх завантаження для всіх вакцинованих користувачів.

Про це повідомив директор Департаменту розвитку електронної системи охорони здоров’я Національної служби здоров’я України Дмитро Черниш під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Наразі користувачі, які раніше виявили бажання отримати ковідні сертифікати, вже можуть взяти участь у бета-тестуванні формування цього сертифікату у мобільному застосунку "Дія". Період бета-тестування вже завершується і зовсім скоро всі користувачі застосунку зможуть сформувати такі сертифікати для себе. Надалі сертифікат також можна буде отримати у свого сімейного лікаря", - повідомив Черниш.

Читайте також: Український COVID-сертифікат погодилися визнати кілька країн – Шмигаль

Він уточнив, що сертифікат формується на основі даних з електронної системи охорони здоров'я про вакцинацію проти COVID-19, інформації, яка містить клінічні показання того, що пацієнт перехворів на COVID-19 та інформації про негативний ПЛР-тест.

"Ковідний сертифікат буде використовуватись як всередині країни, наприклад, для відвідування масових заходів, так і для подорожей за кордон", - наголосив Черниш.

За його словами, для подорожей за кордон необхідне визнання такого електронного сертифікату іншими країнами, над чим працює уряд.

Читайте також: Кожна держава ЄС може внести Україну до власного «зеленого списку» - Шмигаль

Крім того, Черниш нагадав, що міжнародне свідоцтво про вакцинацію лише у паперовому вигляді можна отримати у сімейного лікаря або в будь-якого іншого лікаря закладу охорони здоров'я, який приєднаний до е-системи охорони здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ухвалив постанову щодо впровадження COVID-сертифіката - документа, який підтверджуватиме статус громадянина про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від COVID-19.

З 1 липня Міністерство цифрової трансформації спільно з партнерами запустило бета-тестування COVID-сертифікатів. Долучитися можуть люди, які вже отримали дві дози вакцини від коронавірусу на території України.

Читайте також: ВООЗ рекомендує не вимагати підтвердження щеплення для міжнародних поїздок

Розробкою та технічною реалізацією COVID-сертифікатів спільно займаються Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС та ДПСУ. Документ розробляється з урахуванням міжнародних вимог – EU Digital COVID Certificate Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-