Дві дози Pfizer або Astra Zeneca ефективні від штаму Delta

Дві дози Pfizer або Astra Zeneca ефективні від штаму Delta

Укрінформ
Дві дози вакцин Pfizer або Astra Zeneca показали майже таку ж ефективність від штаму "Дельта" , яку вони демонстрували у боротьбі з раніше розповсюдженим штамом "Aльфа". 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в дослідженні, опублікованому в New England Journal of Medicine.

Зазначається, що ефективність вакцини Pfizer (BNT162b2) від нового штаму "Дельта" після повного курсу імунізації із двох доз препарату становить 88,0%, у той час як дві дози цієї вакцини захищали від штаму "Альфа" на 93,7%.

Читайте також: У центральній лікарні Києва первинні тести виявили шість випадків штаму Delta

Водночас, згідно з дослідженням, дві дози вакцини Astra Zeneca (ChAdOx1 nCoV-19) захищають від штаму "Дельта" на 67,0% порівняно з 74,5% захисту від попередньо розповсюдженого штаму "Альфа" .

«Ми помітили лише незначні розбіжності в ефективності вакцин щодо варіанту "Дельта" порівняно з варіантом "Альфа" після отримання двох доз вакцин», - зазначили вчені.

Читайте також: Понад 80% нових випадків COVID-19 у США викликані штамом Delta

Вони додали, що різниця є більшою у тому, що стосується боротьби вакцин зі штамом "Дельта" після введення лише однієї дози кожного з препаратів.

Так, одна доза вакцини Pfizer виявилася ефективною від цього штаму лише на 36%, а одна доза препарату Astra Zeneca показала ефективність 30%.

"Наше дослідження щодо послабленої ефективності після першої дози підтвердить намагання щодо максимального двохдозного введення вакцини серед вразливих груп населення на тлі циркуляції штаму "Дельта" , - резюмували автори.

Читайте також: Україна на порозі «вибухових темпів» зростання СOVID-19 – НАНУ

Як повідомлялося, ВООЗ раніше заявила, що на сьогодні світ знаходиться на початку третьої хвилі пандемії коронавірусу через штам «Дельта». Там нагадали, що "Дельта"-штам присутній наразі більш ніж в 111 країнах світу.

Фото: СТК Photo/Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-