Ляшко прогнозує 10 мільйонів доз COVID-вакцин до початку наступного тижня

Ляшко прогнозує 10 мільйонів доз COVID-вакцин до початку наступного тижня

Укрінформ
До кінця цього тижня - на початку наступного в Україні буде 10 млн доз вакцин проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Українського радіо сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"Нарощування (темпів вакцинації - ред.) відбувається, потенціал до зростання є. І до кінця цього тижня або на початок наступного в Україні буде точно 10 млн доз вакцин", - сказав Ляшко.

Він нагадав, що в червні було зроблено в 4 рази більше щеплень проти COVID-19, за 19 днів липня - стільки ж, скільки в червні. Надалі кількість вакцинованих за день і за тиждень буде зростати. Цьому, за словами міністра, сприяють і надходження нових партій вакцин і відкриття 5 етапу вакцинації для всіх охочих.

Читайте також: На Харківщині відкрили ще вісім центрів вакцинації - працюватимуть щоденно

На 5 етапі вакцинації, додав Ляшко, охочі пройти щеплення від COVID-19 можуть записатися або через сімейного лікаря, або через медичну інформаційну систему. Також записатися можна в реєстратурі пункту щеплення чи у центрі вакцинації, чи вакцинуватися в порядку живої черги у центрі вакцинації.

Як повідомляв Укрінформ, з 21 липня в Україні розпочався 5 етап вакцинальної кампанії, під час якої вакцинуватися можуть всі охочі. Як заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Україна має домовленості на постачання до кінця літа 13 млн доз вакцини проти COVID-19.

Читайте також: В Україну до осені надійдуть 13 мільйонів доз COVID-вакцини - Шмигаль

Зараз в Україні щеплення проти COVID-19 здійснюється вакцинами AstraZeneca (Covishield, SKBio), Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech; CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, Moderna.

Читайте також: Moderna відзавтра з’явиться у столичних центрах вакцинації - щепитимуть усіх охочих

Станом на 21 липня в Україні щеплено 2 778 377 людей, з них отримали 1 дозу – 2 778 375 людей, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 1 501 291 особа (із них дві особи отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 4 279 666 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-