Поранених на сході України військових відправили на реабілітацію до Грузії

Поранених на сході України військових відправили на реабілітацію до Грузії

Укрінформ
Українські військовослужбовці, які постраждали у ході операції Об'єднаних сил на сході країни, пройдуть курс реабілітації у Церованському реабілітаційному центрі Грузії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузія-Online.

Українські військовослужбовці прибули до Грузії з членами своїх родин. У Тбіліському міжнародному аеропорту їх зустріли представники Департаменту соціальних справ та психологічної підтримки міністерства оборони.

Читайте також: В Україні запрацює ветеранський фонд з 2022 року – рішення уряду

За повідомленням Міністерства оборони Грузії, поранені військовослужбовці та їх сім'ї вирушили в реабілітаційний центр імені Маро Макашвілі у Церовані для проходження двотижневого курсу фізичної, психологічної та рекреаційної реабілітації.

«Візит українських поранених військовослужбовців до Грузії здійснюється на основі Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного 28 квітня 2015 року, між міністерством оборони Грузії і міністерством оборони України про реалізацію спільного проєкту з реабілітації поранених українських військовослужбовців, що беруть участь в антитерористичних операціях на сході України», - заявили у відомстві .

Зазначається, що вже у вересні очікується приїзд наступної групи українських військовослужбовців.

Читайте також: Посвідчення учасника бойових дій у жовтні інтегрують в «Дію»

«Наступна група українських військовослужбовців очікується у Грузії у вересні. З 2015 року в Церовані пройшли реабілітацію 237 українських військовослужбовців», - зазначили у Міністерстві оборони Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 18 липня, російські окупаційні війська чотири рази порушили режим припинення вогню у зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-