Кількість учнів у деяких приватних дистанційних школах зросла усемеро — експертка

Кількість учнів у деяких приватних дистанційних школах зросла усемеро — експертка

Укрінформ
В Україні у деяких приватних дистанційних школах кількість учнів зросла в сім разів від початку пандемії.

Про це розповіла співголова громадської організації «Смарт освіта» Оксана Макаренко під час пресконференції в Укрінформі на тему: “Пояснити 30%: як українці оцінюють освіту та вступ в умовах пандемії”.

"Частка тих, хто перейшов на дистанційне навчання, вона склала близько 8-9 відсотків, якщо до пандемії 2 відсотки дітей передавали на дистанційну форму навчання, то зараз це велике зростання. Приміром, певні приватні дистанційні школи зросли в 7 разів. Тобто було 1000 учнів, а стало 7 500. І деякі діти змогли пройти два роки навчання за один рік. Тобто такий темп навчання їм був посильний", - зазначила Макаренко.

Читайте також: Освітній омбудсмен заявляє, що вимагати шкільну форму — незаконно

Водночас вона заявила, що на сьогодні дистанційна освіта дискредитована в Україні. Але, за її словами, світові експерти говорять про те, що протягом п'яти років буде спостерігатися перехід на дистанційні форми навчання, і багато країн в світі вже підготувалися до цього. Зокрема, Китай та Америка, які вкладають дуже багато грошей для того, щоб капіталізувати ці освітні платформи, створити цікаве розвиваюче освітнє середовище, зазначила експерт.

"Дистанційна форма навчання сама по собі не є злом. Вона в законі записана, як окрема форма навчання, і вона, по суті, є нашим майбутнім, її потрібно розвивати, але треба дуже чітко Україні підготуватися до того. Там є вікові особливості, меншим дітям то не підходить, а старшим дає більше можливостей для побудови індивідуальної траєкторії навчання. Там є потреба забезпечити не тільки технологіями, гаджети й інтернет дати, а саме методиками навчання вчителів. Треба розробити це нове навчальне середовище", - сказала Макаренко.

Читайте також: Шкарлет у Маріуполі обговорив розвиток освіти в регіоні

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов зазначив, що під час дистанційного навчання дітей їхнім батькам довелося виконувати те, чого вони власне виконувати не зобов'язані і не вміють.

"Одним із наслідків пандемії є те, що багато батьків зрозуміли, що школа - то не камера схову для дитини. То місце, де навчають, а навчання це дуже професійна, дуже складна і дуже кваліфікована робота. Це треба розуміти, і от таке ставлення до дистанційної освіти пов'язане ще з цим", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що у зв’язку з дистанційним навчанням через епідемію коронавірусної хвороби у МОН оцінюють падіння якості освіти приблизно на 8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-