Дипломати організовують повернення звільнених у Батумі українських яхтсменів

Дипломати організовують повернення звільнених у Батумі українських яхтсменів

Укрінформ
Звільнені грузинською владою українські яхтсмени вже перебувають під захистом дипломатів, наразі вирішуються організаційні питання щодо їх повернення на батьківщину.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він нагадав, що завдяки прямому залученню Президента Володимира Зеленського і домовленостям між лідерами України та Грузії, сьогодні рано вранці українців Юрія Хомича і Володимира Дьяченка звільнили з-за ґрат і зняли з них судимість. Кулеба зауважив, що з моменту їх затримання у листопаді 2020 Україна наполегливо і планомірно боролася за їхнє звільнення.

«Сьогодні все склалося якнайкраще. Хоча ще декілька днів тому впевненості у цьому не було. Обидва вже на волі у Батумі і перебувають під захистом наших дипломатів, які зараз оперативно вирішують всі організаційні деталі», - написав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, влада Грузії звільнила двох українських яхтсменів, засуджених за незаконний перетин державного кордону.

Читайте також: Кулеба доручив посольствам працювати над включенням України до національних зелених списків

За даними телеканалу «Мтаварі», яхтсмени були звільнені на підставі акту про помилування, підписаного Президентом Грузії Саломе Зурабішвілі.

При цьому наголошується, що самі засуджені не зверталися з відповідним проханням до глави держави.

Читайте також: У Кабміні відкрили виставку про історію української дипломатії

Президент України Володимир Зеленський підтвердив звільнення Грузією з-за ґрат українських яхтсменів Юрія Хомича й Володимира Дьяченка, засуджених раніше до чотирьох років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-