На несправному судні в Аденській затоці застрягли десять українців

На несправному судні в Аденській затоці застрягли десять українців

Укрінформ
Десять українців з екіпажу несправного грецького судна Thorn1 застрягли в Аденській затоці, один моряк загинув. Українські дипломати тримають ситуацію на особливому контролі, повідомив Укрінформу речник МЗС Олег Ніколенко.

Він розповів, що у порту Джибуті стоїть на рейді непридатне для використання судно Thorn1, що належить грецькій компанії. Корабель в аварійному стані прямував з Туреччини до Індії для утилізації.

У складі екіпажу на борту судна перебувають десять українців, ще один наш громадянин зійшов на берег для отримання медичної допомоги.

«7 липня на кораблі загинув український інженер-електрик. Очікуємо від джибутійських судмедекспертів інформацію про точну причину смерті», - зазначив Ніколенко.

За його словами, відразу після отримання повідомлення про ситуацію на судні, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив посольствам України в Греції та Ефіопії вжити невідкладних заходів задля захисту інтересів українських громадян.

«Завдяки проведеній роботі дипломатів компанія-судновласник планує відрядити найближчими днями до Джибуті частину змінного екіпажу для ремонту систем на судні. В порту також перебуває агент судновласника, який забезпечує моряків питною водою, продуктами харчування та, за необхідності, медикаментами», - зазначив речник МЗС.

Ніколенко також повідомив, що після ремонту судно має вирушити до альтернативного порту в Аденській затоці, де вісім українських моряків мають зійти на берег для подальшого повернення до України.

Читайте також: Майже 200 українських туристів, які застрягли в Греції, вилетіли до Києва - Кулеба

«Враховуючи аварійність судна, закликаємо й інших трьох громадян повертатися разом із основною групою», - зауважив Ніколенко.

Він поінформував, що для надання консульської допомоги нашим громадянам безпосередньо на місці до Джибуті вирушає український консул в Ефіопії. Він також здійснить оформлення репатріації тіла загиблого моряка.

Речник зовнішньополітичного відомства запевнив, що МЗС України тримає ситуацію із судном Thorn1 на особливому контролі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-