СБУ оскаржить домашній арешт Семенченка

СБУ оскаржить домашній арешт Семенченка

Укрінформ
Правоохоронні органи подаватимуть апеляцію на рішення Солом’янського районного суду м. Києва, який змінив запобіжний захід для колишнього народного депутата України Семена Семенченка.

Про це повідомив Укрінформу речник СБУ Артем Дехтяренко.

«Минулого тижня СБУ оголосила про нову та змінила раніше повідомлену підозру щодо Семенченка. Зокрема, нова підозра оголошена за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 27 ч.2 ст 28 ч.1 ст. 263 ККУ.

Тобто, Семенченко підозрюється в організації незаконного придбання, зберігання та передачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, що вчинене попередньо змовою групою осіб», - повідомив речник.

Читайте також: Семенченку оголосили підозру в зберіганні зброї - адвокат

Він уточнив, що нова підозра оголошена у зв'язку із отриманням висновків експертиз зброї та боєприпасів, а також після вивчення показань свідків.

Як повідомялось, сьогодні за рішенням суду Семену Семенченку змінили запобіжний захід на домашній арешт.

Служба безпеки України 24 березня заявила, що викрила і припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів. За даними спецслужби, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

Читайте також: У справі ПВК оголосили підозру директору компанії «Донкорп Україна» - ЗМІ

Організаторами діяльності "ПВК" СБУ називає ексдепутата від партії “Самопоміч” Семена Семенченка та відомого як "позаштатний агент НАБУ" Євгена Шевченка.

Окрім того, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин та товарів подвійного призначення з Росії, які згодом нібито продавали державним підприємствам за завищеними цінами.

Читайте також: Суд відхилив апеляцію на арешт підозрюваного у створенні ПВК Шевченка

У межах розслідування було проведено понад 80 обшуків і вилучено велику кількість зброї.

Печерський районний суд Києва 26 березня обрав для ексдепутата Семенченка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою впродовж двох місяців без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-