Суд відхилив апеляцію на арешт підозрюваного у створенні ПВК Шевченка

Суд відхилив апеляцію на арешт підозрюваного у створенні ПВК Шевченка

Укрінформ
Київський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу щодо арешту підозрюваного у створенні ПВК Євгена Шевченка.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив його адвокат Тарас Безпалий.

"Суд відхилив апеляційну скаргу щодо арешту мого клієнта і залишив без змін запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб із можливістю внесення застави", – сказав Безпалий.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ 24 березня заявила, що викрила та припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів. За даними спецслужби, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

Організаторами діяльності "ПВК" СБУ називає ексдепутата Семена Семенченка та відомого як "позаштатний агент НАБУ" Євгена Шевченка.

Крім того, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин і товарів подвійного призначення з Росії, які згодом нібито продавали державним підприємствам за завищеними цінами.

Читайте також: «Вагнерівці» причетні до тортур і масових страт у Центральній Африці - ООН

У межах розслідування було проведено понад 80 обшуків і вилучено велику кількість зброї.

Фігурантам справи оголосили підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Шевченку суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 5 мільйонів гривень. 30 березня Шевченка звільнили під заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-