Навчання МВС показали готовність долати комплексні загрози - Чечоткін

Навчання МВС показали готовність долати комплексні загрози - Чечоткін

Фото, відео
Укрінформ
Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявляє, що усі підрозділи МВС готові долати комплексні загрози.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

Сьогодні на території навчально-тренувального полігону Головного управління ДСНС в селі Городище Рівненського району Рівненської області пройшли тактико-спеціальні навчання з організації взаємодії та координації дій ДСНС, Національної поліції, Національної гвардії та Державної прикордонної служби під час спільного виконання завдань.

Тактико-спеціальні навчання МВС / Фото: dsns.gov.ua

Відпрацьовувалися ліквідація наслідків катастрофи повітряного судна, десантування парашутистів, ліквідація наслідків ДТП з подальшою пожежею та вибухом на території АЗС та аеромедичною евакуацією постраждалого, ліквідація витоку аміаку внаслідок ДТП на залізничному переїзді.

Також проводилася спецоперація із затримання особливо небезпечних озброєних злочинців.

Окремо пройшла демонстрація спеціальних навчань з підвищення рівня професійної підготовки фахівців ДСНС до реагування на дорожньо-транспортні пригоди.

У навчаннях були задіяні близько 300 працівників органів системи МВС (у тому числі 125 від ДСНС) та 65 одиниць техніки, зокрема 5 гелікоптерів.

"Безпека народу потребує тонусу усіх підрозділів системи МВС. Я дякую кожному з вас за продемонстровану сьогодні готовність цю безпеку захищати!", - заявив після завершення навчань міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Читайте також: Служити в Нацполіцію за шість років прийшли 63 тисяч українців - Аваков

"Наші європейські партнери особливу увагу приділяють саме чіткій та злагодженій взаємодії усіх органів системи МВС. У кожного з нас - своя специфіка роботи і своя методика, однак у критичні моменти ми усі повинні діяти як один організм. Адже однопланові небезпеки відходять у минуле, і ми повинні бути готовими долати комплексні загрози. Сьогоднішні навчання показали, що усі підрозділи МВС до цього готові. Однак ми не повинні зупинятися на досягнутому, ми маємо тримати високу планку, яку досягнули, а також невпинно вдосконалюватися", - наголосив своєю чергою голова ДСНС Микола Чечоткін.

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня Аваков заявив, що авіація МВС отримала п’ятий із запланованих на цей рік 28 гелікоптерів за контрактом з Airbus Helicopter.

Фото: dsns.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-