Як підготуватися до іспиту з української мови для набуття громадянства – поради

Як підготуватися до іспиту з української мови для набуття громадянства – поради

Укрінформ
Національна комісія зі стандартів державної мови надала поради з підготовки до іспиту з української мови для набуття громадянства України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацкомісії.

"16 липня 2021 року стартує іспитування на рівень володіння державною мовою. Ми зібрали кілька порад, які допоможуть підготуватися до іспиту", - йдеться у повідомленні.

Так, у Нацкомісії радять ознайомитися з програмою іспиту на рівень володіння державною мовою особам, які мають намір набути громадянство України, а також прочитати характеристику іспитової роботи та переглянути зразки завдань.

"Зверніть увагу, що іспит на рівень володіння державною мовою для набуття громадянства України, – це можливість для іноземців та осіб без громадянства отримати юридичне підтвердження володіння українською мовою. Цей рівень володіння українською мовою передбачає, що претендент уміє розпізнавати і використовувати граматично правильні мовні форми для вираження власних намірів у межах щоденних комунікативних потреб", - повідомляють у відомстві.

У Нацкомісії зазначають, що знання граматики претендент показує під час виконання письмових завдань та під час усної частини іспиту. Жодна із частин іспиту не передбачає тестування правил чи презентації повних словозмінних чи словотвірних парадигм. Кількість однотипних помилок не обмежена і не впливає на результат за умови, що ці помилки не спотворюють змісту сказаного чи написаного.

Ознайомитися з характеристикою іспитової роботи та зразками завдань можна за посиланням.

Читайте також: Іспит на володіння державною мовою пройдуть близько 150 тисяч чиновників - Демська

Як повідомляв Укрінформ, з 16 липня 2021 року для вступу на державну службу необхідно подавати сертифікат про рівень володіння державною мовою. Отримати його можна за результатами спеціального іспиту. Відповідальною за процес іспитів є Національна комісія зі стандартів державної мови, що визначено Законом «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Іспитова робота складатиметься з чотирьох частин: «Культура мови» (24 тестові задання), «Читання» (20 тестових завдань), «Письмо» (1 завдання відкритого типу), «Говоріння» (2 завдання відкритого типу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-