МОЗ планує вийти на 100 тисяч COVID-щеплень на добу

МОЗ планує вийти на 100 тисяч COVID-щеплень на добу

Укрінформ
В Україні за червень темпи вакцинації від COVID-19 збільшені в кілька разів, найбільшу групу щеплених складають освітяни - 15,5%.

Як передає Укрінформ, про це на пресконференції розповів генеральний директор Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) Роман Родина.

"За червень було провакциновано 1,5 млн осіб. До червня, тобто з 24 лютого, коли почалася вакцинальна кампанія, було щеплено трохи більше 1,2 млн. В червні нам вдалося збільшити темпи вакцинації в кілька разів. ...Наразі відбувається 3-4 етап вакцинації, активно вакцинують освітян, їх найбільше від усіх вакцинованих - 15,5%", - сказав Родина.

Він нагадав, що станом на 6 липня 955 тис. українців пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, і наголосив, що вакцинація відбувається відповідно до дорожньої карти, затвердженої наказом МОЗ.

Родина додав, що згідно з дослідженнями, які проводить ВООЗ, також зросла частка людей, котрі бажають вакцинуватися.

"ВООЗ проводить регулярні дослідження думки людей, відсоток бажаючих вакцинуватися поступово збільшується, якщо на початку вакцинальної кампанії він не перевищував 40-45%, то зараз вже більше 60%. Це сприйняття вакцинації, це те, що люди бачать - інші вакцинуються, і це має свій ефект. По друге, нарощування темпів пов'язане з тим, що в країну надходить більше вакцин, і з розгортанням додаткових пунктів щеплень і центрів вакцинації", - сказав Родина.

За його словами, темпи вакцинації будуть і надалі зростати, зокрема найближчим часом МОЗ планує вийти на 100 тис. щеплень на добу.

Читайте також: У МОЗ розповіли, що лишається «за кадром» при оформленні COVID-сертифікатів

Водночас, як додала на пресконференції генеральний директор Директорату МОЗ з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров'я Марія Карчевич, зараз Україна перебуває на 70 місці в світовому рейтингу країн по вакцинації.

Для нарощування потужностей вакцинальної кампанії, за її словами, необхідні три складові: бажання людей вакцинуватися, наявність достатньої кількості вакцин в країні та відповідна інфраструктура.

Зараз вакцинація відбувається на трьох платформах: мобільними бригадами, в пунктах щеплень та в центрах масової вакцинації.

Наразі, за словами Карчевич, від регіонів подано пропозиції щодо створення понад 1000 мобільних бригад, більше 3 тис. пунктів щеплення.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні працює 197 центрів масової вакцинації, станом на 7 липня проведено понад 3 млн щеплень від COVID-19, з них більше 955 тис. - двома дозами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-