В Україні запрацював перший суд з інтегрованою рецепцією

В Україні запрацював перший суд з інтегрованою рецепцією

Укрінформ
У Вишгородському районному суді Київської області запрацювала інтегрована рецепція.

Про це йдеться у пресрелізі пресслужби Державної судової адміністрації України, що є в розпорядженні Укрінформу.

“6 липня 2021 року розпочав роботу в новому форматі Вишгородський районний суд Київської області. Відмінність цієї установи судової влади від інших у тому, що вперше в Україні в цьому суді запрацювала інтегрована рецепція”, - ідеться в повідомленні.

Як пояснюють у пресслужбі ДСАУ, інтегрована рецепція має єдине «вікно», звідки громадяни – відвідувачі суду можуть отримати усю довідкову інформацію та документи.

“За суттю – це перший пункт, де люди розпочинають контактувати з судом”, - уточнюють у відомстві.

Повідомляється, що облаштування інтегрованої рецепції відбулося за фінансової підтримки Проєкту ЄС "Право-Justice" у рамках реалізації Ініціативи “Модельні суди”, яка розпочалася 3 роки тому.

Читайте також: Формування ВККС, або Як українська судова реформа просунулася на крок уперед

Загалом на переінтеграцію Вишгородського районного суду Київської області суду було витрачено понад 1 млн 850 тис. грн протягом двох років.

Як зауважив на відкритті інтегрованої рецепції суду т.в.о. голови ДСА України Олексій Сальніков, враховуючи реалізацію адміністративно-територіальної реформи в Україні, приміщення судів будуть поступово модернізуватись так, аби відповідати існуючим стандартам.

У ДСАУ інформують, що на сьогодні в Ініціативі “Модельні суди” беруть участь 6 судів України. Наступними, де впроваджуватиметься інтегрована рецепція, будуть суди у Львові та на Івано-Франківщині.

Проєкт ЄС “Право-Justice”, який впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу, спрямований на консолідацію загальноєвропейських реформ у сфері юстиції. Проєкт, що об’єднує експертів із різних країн-членів ЄС, триватиме до кінця 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-