Мінветеранів цікавиться співпрацею з Ізраїльською коаліцією травми

Мінветеранів цікавиться співпрацею з Ізраїльською коаліцією травми

Укрінформ
Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна висловлює зацікавленість у співпраці з Ізраїльською коаліцією травми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал. 

Як ідеться в повідомленні, відбулася зустріч Лапутіної з послом Держави Ізраїль в Україні Джоелем Ліоном щодо питань ветеранської політики.

Сторони обговорили питання розвитку відносин Мінветеранів з Посольством Держави Ізраїль в Україні з метою обміну досвідом у здійсненні соціального захисту ветеранів війни та членів їх родин, інтеграції ветеранів у суспільство, роботи з ветеранськими організаціями, особливостей проведення психологічної реабілітації, професійної адаптації та переходу з військової кар`єри на цивільну.

Під час зустрічі Лапутіна поінформувала Ліона про 10 стратегічних напрямів роботи Мінветеранів, які лягли в основу «Плану пріоритетних дій уряду на 2021 рік», зокрема щодо Державної стратегії підвищення рівня конкурентоспроможності захисників України на ринку праці, сприяння підприємницьким ініціативам ветеранів війни, розвитку ветеранського спорту, створення Українського ветеранського фонду, розробку та впровадження системи інформаційних сервісів "е-Ветеран".

"Міністр висловила зацікавленість у подальшому плідному співробітництві з Посольством Держави Ізраїль в Україні, зокрема запозиченні досвіду функціонування ізраїльського Фонду та підрозділу для звільнених військовослужбовців, а також у співпраці з Ізраїльською коаліцією травми", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Донеччині обговорили підтримку членів родин загиблих на сході Україні

Зазначається, що вона являє собою асоціацію неурядових організацій, які займаються психосоціальною підтримкою населення, які постраждали від різного роду катастроф, у тому числі від війни. Зокрема, забезпечує догляд, консультування та проводить професійне навчання спеціалістів, розгортає регіональні програми готовності в різних країнах до надзвичайних ситуацій та реагує на кризи у всьому світі, пропонуючи допомогу у створенні екстрених служб, реабілітації та навчання.

Своєю чергою, представники коаліції висловили готовність вести навчальні програми та стажування в Україні для тих, хто активно співпрацює з ветеранами та членами їхніх родин.

Від імені ветеранської спільноти Лапутіна висловила вдячність Посольству Держави Ізраїль в Україні та всьому ізраїльському народу за підтримку нашої країни в умовах збройної агресії РФ.

"Ми щиро вдячні вашій країні за підтримку та допомогу Україні, особливо в цей нелегкий період. Україні є чому повчитись в Ізраїлю у питаннях ветеранської політики, де кожен її громадянин є захисником своєї держави, готовий у будь-який момент стати на захист своєї держави. І держава у свою не залишає їх без підтримки. І так має бути в Україні. Ми маємо стати нацією захисників України", - зазначила Лапутіна.

Своєю чергою, Ліон висловив підтримку ініціатив, які реалізовує міністерство стосовно ветеранів та запевнив, що Ізраїль продовжить надавати допомогу Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів хоче модернізувати політику громадянської ідентичності,зробивши учасників російсько-української війни активними провідниками національної ідеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-