Ветеранів АТО/ООС хочуть залучити до пропагування національної ідеї

Ветеранів АТО/ООС хочуть залучити до пропагування національної ідеї

Фото
Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів хоче модернізувати політику громадянської ідентичності, зробивши учасників АТО/ООС активними провідниками національної ідеї.

Про це очільниця міністерства Юлія Лапутіна заявила під час спілкування з представниками ветеранського руху Донеччини у Донецькому обласному краєзнавчому музеї (м. Краматорськ), повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Донецької ОДА.

«Зараз ми, зокрема, займаємось модернізацією політики громадянської ідентичності. Ми маємо зробити ветерана, активного громадянина на війні, у мирному житті – активним провідником громадянської ідентичності. Ми хочемо через ветерана нести у суспільство національну ідею для того, щоб ми усі усвідомили важливість цінностей демократичного світу, наші, українські, цінності», - наголосила Лапутіна.

Лапутіна відвідала Донецький обласний краєзнавчий музей / Фото: Донецька ОДА

Іншими темами обговорення стали нагальні проблеми ветеранів російсько-української війни, їх соціальний захист, питання взаємодії з органами державної влади та національно-патріотичного виховання молоді.

Читайте також: До груп тероборони долучаються багато ветеранів-добровольців – Лапутіна

Крім того, міністр ознайомилась з виставкою «Нью-Йорк – Іловайськ: вибір», що присвячена українцеві зі США Марку Паславському, бійцю батальйону «Донбас», який загинув на російсько-українській війні.

«Для України характерним є те, що на її захист у роки небезпеки постають українці всього світу. На цю війну першими пішов цвіт нації – музиканти, художники, науковці, підприємці, одним словом – еліта. На жаль, багато з них загинули. Те, що такі експозиції існують, значить, що громади, суспільство знають, хто їх герой, знають, завдяки кому тут, у Краматорську, зараз мирне життя. Ми завжди будемо про них пам’ятати», - зазначила міністр.

Читайте також: Кабмін схвалив грошову компенсацію ветеранам, які мають статус ВПО

Лапутіна подякувала ветеранам-добровольцям, волонтерам та громадським активістам за всебічну підтримку українських спецпідрозділів під час підготовки до звільнення Краматорська від російських окупантів. 

«Були ми і були ви. І ми разом робили спільну роботу, незважаючи на погони та регалії. І тому ми виграли частину бою. Друга частина – вже сьомий раунд, нелегкий. Проте ворог змінив тактику та робить ставку на розбрат, тому українське суспільство має об’єднатися. І разом до спільної перемоги», - наголосила Лапутіна.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 5 липня, Лапутіна взяла участь у відзначенні 7-ї річниці звільнення від російської окупації українських міст Краматорськ і Слов’янськ.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-