COVAХ: Україна отримає від США частину з 500 мільйонів доз Pfizer

COVAХ: Україна отримає від США частину з 500 мільйонів доз Pfizer

Укрінформ
США передадуть Україні частину з 500 млн доз вакцин Pfizer-BioNTech в межах програми COVAX.

Про це повідомила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час відвідання пункту вакцинації проти COVID-19 в Одесі, передає Укрінформ.

"Приблизно місяць тому президент Байден оголосив про плани США придбати 500 млн додаткових доз вакцин Pfizer BioNTech від COVID-19 для передачі їх COVAX - програмою, за якою ці вакцини розподіляються по всьому світу, включаючи Україну", - заявила Квін.

Читайте також: Штати розпочали постачати COVID-вакцини за кордонБілий дім

За її словами, транспортування і зберігання за системою "холодного ланцюга" візьме на себе агентство USAID, яке працює і в Україні.

"Сполучені Штати відіграють важливу роль у допомозі Україні та іншим країнам світу та забезпечити їх достатньою кількістю вакцин, аби кожен охочий міг її отримати. Сполучені Штати є найбільшим донором міжнародної програми COVAX, ми вже надали понад 4 мільярди доларів цій програмі на забезпечення вакцинами людей по всьому світу", - заявила тимчасова повірена у справах США в Україні.

Читайте також: США назвали країни, куди відправлять 55 мільйонів доз COVID-вакцин, Україна - у списку

Наголошується, що уряд Сполучених Штатів рішуче налаштований продовжити співпрацю з Україною та іншими державами заради зниження кількості заражень та повного подолання коронавірусу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Worldometer, у світі виявлено 184 931 978 випадків COVID-19, зокрема 4 000 610 летальних, одужало 169 299 135 осіб.

Фото: CTK Photo/Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-