Україна оновила правила в’їзду: кому треба встановлювати застосунок «Вдома»

Україна оновила правила в’їзду: кому треба встановлювати застосунок «Вдома»

Укрінформ
З 2 липня застосунок «Вдома» встановлюють громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Україна вводить запобіжні заходи, щоб не допустити розповсюдження нового штаму вірусу "Дельта". Тому з 2 липня застосунок "Вдома" треба буде встановлювати громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів, та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який має бути проведено в пунктах пропуску через державний кордон", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мінцифри запускає у «Дії» бета-тестування COVID-сертифікатів

Щоб перетнути кордон в Україну з цих країн, українцям потрібен негативний результат експрес-тесту на визначення антигена SARS-CoV-2, зроблений безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон. Такий тест проводиться до проходження паспортного контролю. У протилежному разі необхідно буде пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію з обов’язковим встановленням застосунку "Вдома".

В МОЗ наголосили, що для іноземців та осіб без громадянства без негативного результату такого тесту перетин державного кордону буде заборонений.

Наразі у великих міжнародних пунктах пропуску через державний кордон у зоні прикордонного контролю вже працюють пункти тестування, в якому можна буде зробити швидкий тест.

Умови в’їзду в Україну з інших країн не змінювалися. Оскільки Україна знаходиться в зеленій зоні епіднебезпеки, застосунок встановлювати не потрібно.

В МОЗ додали, що за 2 липня державний кордон на в’їзд в Україну з Росії, Великої Британії, Португалії та Індії перетнула 5001 особа, з них 1837 іноземців та 3164 — громадяни України. 82 особи були направлені на обсервацію, 40 іноземцям було відмовлено у в’їзді в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-