Нацкомісія з питань мови оприлюднила завдання на іспит

Нацкомісія з питань мови оприлюднила завдання на іспит

Укрінформ
Національна комісія зі стандартів державної мови оприлюднила пакет іспитових завдань, які були частиною апробації, що проводилася у травні - червні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацкомісії.

«З 16 липня 2021 року стартує іспит на рівень володіння державною мовою. Призначення іспиту – визначити рівень володіння державною мовою осіб, які претендують на обрання чи призначення на посади, визначені частинами першою і другою статті 9 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», - йдеться у повідомленні.

Усі охочі зможуть завантажити пакет завдань з правильними відповідями, які допоможуть ознайомитися зі змістом та структурою іспиту на рівень володіння державною мовою та підготуватися до нього.

У Нацкомісії наголошують, що ці завдання були частиною апробації, яка проводилася з 17 травня до 17 червня, і не будуть використані повторно в іспиті на рівень володіння державною мовою.  

Читайте також: Більшість кандидатів на держслужбу вдало склали апробаційний мовний іспит - Нацкомісія

Як повідомляв Укрінформ, з 16 липня 2021 року для вступу на державну службу необхідно подавати сертифікат про рівень володіння державною мовою. Отримати його можна за результатами спеціального іспиту. Відповідальною за процес іспитів є Національна комісія зі стандартів державної мови, що визначено Законом «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Іспитова робота складатиметься з чотирьох частин: «Культура мови» (24 тестові задання), «Читання» (20 тестових завдань), «Письмо» (1 завдання відкритого типу), «Говоріння» (2 завдання відкритого типу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-