ІМІ назвав шість медіа з найвищим дотриманням стандартів, Укрінформ — у списку

ІМІ назвав шість медіа з найвищим дотриманням стандартів, Укрінформ — у списку

Інфографіка
Укрінформ
Найвищий рівень дотримання стандартів у другому кварталі 2021 року показали шість сайтів, серед яких і Українське національне інформаційне агентство “Укрінформ”.

Як передає Укрінформ, такі дані оприлюднив Інститут масової інформації (ІМІ).

"Найвищий рівень дотримання стандартів у другому кварталі 2021 року (понад 96% матеріалів, написаних без порушень професійних стандартів) показали шість сайтів – “Суспільне”, “Дзеркало тижня”, “Українська правда”, “Букви”, “Укрінформ” та “Ліга”", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, переважну більшість новин на цих ресурсах написано без порушень професійних стандартів журналістики. У середньому дотримання стандартів на цих сайтах становило 98% у другому кварталі 2021 року. Це на 1,6% вищий показник, ніж у першому кварталі.

Читайте також: Журналістами року в Укрінформі стали Юлія Байрачна і Геннадій Мінченко

У свою чергу найгірші показники з дотримання професійних стандартів стабільно демонструє сайт “Політека”, на якому лише 20% матеріалів не містили грубих порушень базових стандартів професійної журналістики (і більшість із них були репостами з інших медіа).

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня Інститут масової інформації оприлюднив звіт із моніторингу дотримання професійних стандартів в онлайн-медіа у 2021 році.

Читайте також: Воювати з російською «машиною фейків» треба комплексно – Ткаченко

Так, найвищий рівень дотримання стандартів у першому кварталі 2021 року (понад 96% матеріалів, написаних без порушень професійних стандартів) показали сайти "Суспільне", "Дзеркало тижня", "Українська правда", "Букви" та "Укрінформ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-