Завдяки «Здоровій Україні» смертність від неінфекційних хвороб має знизитися на 30% - ОП

Завдяки «Здоровій Україні» смертність від неінфекційних хвороб має знизитися на 30% - ОП

Укрінформ
Завдяки програмі "Здорова Україна", яку ініціював Президент Володимир Зеленський, смертність населення від неінфекційних захворювань має знизитися на 30% до 2030 року.

Як передає Укрінформ, про це заявив радник керівника Офісу Президента Сергій Матієнко в інтерв'ю телеканалу "Дом".

"Насамперед, наші зобов’язання - знизити смертність населення від неінфекційних захворювань на 30% до 2030 року. Щойно ми вирішимо це завдання, ті засоби і методи, які будуть реалізовані в межах вирішення цього завдання, вони, на нашу думку, приведуть і до вирішення глобальних завдань. Це збільшення середньої тривалості життя українців", - розповів він.

Один із головних компонентів програми - боротьба з факторами ризику, які призводять до передчасної смертності.

Читайте також: В ОП назвали мету програми «Здорова Україна»

"Якщо ми проаналізуємо смертність українського населення, то зрозуміємо, що 85% українців вмирають взагалі не від інфекційних захворювань. 66,5% смертності - захворювання серцево-судинної системи. Якщо ми розберемося, чому виникають захворювання серцево-судинної системи, то зрозуміємо, що ці захворювання набуті. Людина хворіє на них, ведучи неправильний спосіб життя, нездоровий спосіб життя", - наголосив Матієнко.

Одним із чинників нездорового способу життя є дефіцит рухової активності, особливо у великих містах. Саме тому в Україні будуть відкривати тисячі спортивних майданчиків.

Читайте також: «Здорова Україна»: у Зеленського розповіли про ноу-хау тренувань за QR-кодом

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня Президент Володимир Зеленський презентував програму "Здорова Україна". За його словами, вона спрямована на всі вікові категорії та групи населення й має кілька складових, перша з яких – це модель здорової школи.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-